Hiç Keçi Dondurması Yediniz mi ?

Yüzde yüz keçi sütünden olan Geleneksel Türk dondurması üretimi Kechy Gurme Dondurma Konya'da üretiliyor

İnsan nüfusunun artmasına ve teknolojinin ilerlemesine paralel olarak, geleneksel ürünler tüm dünya ile birlikte ülkemizde de endüstriyel üretim dünyasının bir parçası haline geldi. Bunun sonucu olarak ise tüketiciler geleneksel ürünlerde, geleneksel üretim tekniklerini kullanan üreticileri tercih etmeye başladı. Bunun göstergesi olarak da özellikle gıda pazarında “organik, doğal, geleneksel” başlığı ile yeni markalar kendine yer buldu.

Tüketicilerdeki doğal gıda ürünü arayışının önemli bir başlığını ise dondurma oluşturuyor. Doğal Türk dondurması arayışının bu kadar ön planda olmasının sebebi ise dondurmanın Türk mutfağının önemli bir parçası olması ve ebeveynlerin çocukları için sağlıklı dondurma arayışı. Geleneksel Türk dondurması üretimi için ise Konya’da bir yatırım kendine yer buldu: Kechy Gurme Dondurma.

YÜZDE YÜZ 100 KEÇİ SÜTÜNDEN VE DOĞAL SALEPTEN

Geleneksel Türk dondurması bilindiği üzere dünyadaki üç önemli dondurma ekolünden bir tanesi. Bu anlamda hem önemli bir kültürü hem de benzersiz bir lezzeti temsil ediyor. Alamet-i farikası %100 keçi sütünden ve doğal salepten üretilmesi olan Türk dondurması, endüstriyel üretimle birlikte neredeyse yok olma noktasına gelmişti. Bu ihtiyaca karşılık kurulan Kechy Gurme Dondurma markası ise geleneksel formüle sadık kalarak, Ermenek’teki çiftliğinden elde ettiği keçi sütü ile dondurma üretimine devam ediyor. Konuyla ilgili konuşan Kechy Gurme Dondurma Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Murat Aktürk yapılan yatırımın gerekçesini şu sözlerle anlattı: “Türk dondurması dünyanın en sağlıklı ürünlerinden bir tanesi. Fakat Türkiye’deki dondurma sektörüne baktığımızda orijinal dondurmaya ulaşmak oldukça zor, aslında tüketilen dondurmaların pek çoğu özünde dondurma değil ve geleneksel dondurmamızın bir replikası. Son yıllarda doğal ürünlere oluşan talebi düşündüğümüzde, Kechy Gurme markasının tam bu arz talep dengesi üzerine oturduğunu göreceksiniz.” dedi.  Kechy Gurme’nin yerel bir dondurma tesisi olmaktan çok, her geçen gün ulusal bir markaya dönüştüğünü sözlerine ekleyen Aktürk; “Üretim kapasitesi, %100 keçi sütünden ve doğal salepten oluşan içeriği ve de dağıtım ağı olarak kısa zamanda Türkiye’nin marka değeri en yüksek geleneksel dondurma markası” olacaklarını sözlerine ekledi. Üretim tesisi Konya’da bulunan Kechy markası, saleplerini Anadolu’nun farklı noktalarından özenle toplatıyor, %100 keçi sütünden ürettiği dondurmalarının sütünü ise çiftliğindeki keçilerden sağlıyor.

ONLİNE ALIŞVERİŞ İMKÂNI

Online alışverişin tüm sektörlerde hızla arttığı günümüzde, Kechy Gurme Dondurma bu beklentiyi karşılamak için online alışveriş imkânı sağlıyor. Kuru buz teknolojisi sayesinde, Türkiye’nin her bir noktasına erimeden ulaştırılan dondurmalar, sadece satış noktalarında değil, online satış olarak da büyük ilgi görüyor. Yine Aktürk konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Aslında dondurmanın kargolanması fikri ilk zamanlarda tüketicilerimiz için şaşırtıcı bir durumdu. Fakat tüketicilerimiz online sipariş verince, kuru buz teknolojisi ile dondurmanın çok rahat şekilde kargo ile istenilen adrese erimeden ulaşabildiğini gördüler. Kechy Gurme olarak, şu an da satış noktalarımız kadar kechy.com.tr adresinden de sipariş alıyoruz.” dedi.

SÜTLÜ BUZ DEĞİL DONDURMA

Dondurmanın üst solunum yollarında kimi hastalıklar oluşturduğuna dair sorulan bir soruya ise Murat Aktürk şu sözlerle yanıt verdi: “Kamuoyunda dondurma olarak adlandırılan ve aslında bakanlıktan dondurma unvanı alamayan ürünlere biz dondurma demiyoruz. Çünkü bunlar sütlü buz, hatta çoğunluğu sütlü buz dahi değil. Gerçek dondurma tükettiğinizde hasta olmazsınız, dilediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Bizim tüketicilerimiz bunun farkındalar. Zaten gerçek dondurma deneyimi yaşamak için bizi tercih ediyorlar. Şunu da belirtmek gerekir ki keçi sütü besleyicilik olarak anne sütüne en yakın süt ve biz dondurmalarımızı %100 keçi sütünden üretiyoruz.” dedi.

Yüzlerce yıllık geleneksel ürünler her birimiz için oldukça özlenir olduğu son çeyrek yüzyılda, Çilek, Doğa, Bitter gibi inovasyonel yöntemlerle geleneksel dondurmaya yeni bir boyutta kazandıran Kechy Gurme, her geçen gün belki de Türk dondurmasının var olan en önemli temsilcisi durumuna geliyor.Son yıllarda doğal ürüne artan eğilim ise tüketicilerin talepleri noktasındaki en önemli göstergelerden bir tanesi. Kechy Gurme Dondurma da bu özlemi “dondurma” kategorisinde gidermek için var gücüyle çalışıyor.

 

 

Bakmadan Geçme