'İktidar kalan ömründe en azından şunu yapsın'

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli: İktidarın, aziz milletimizin feryatlarına kulak vermesini tavsiye ederim kalan ömründe bir nebze de olsa milletimiz için çalışmasını, en azından milletimizin gönlünde hoş bir seda bırakmasını dilerim.

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli, esnafın ve dar gelirlinin sorunlarını gündeme getirdi.

TBMM Genel Kuruluna hitap eden Cinisli şunları kaydetti:

"AK PARTİ siyasi karar vericileri bir tespitimi doğrulamak için maalesef çaba sarf ediyorlar âdeta. Bu da AK PARTİ’nin elitist bir yapıya dönüştüğü… Yetmiş yıldır milliyetçi ve demokrat çevrelerin hak için, adalet için, millet için verdiği demokrasi mücadelemizin sonucu böyle olmamalıydı. Tekrar geriye dönüp sil baştan aynı mücadeleyi vermek mecburiyetinde kalacağımızı nereden bilecektik. Evet, elitist AK PARTİ, Meclise yeni getirdikleri torba kanun teklifiyle yine kendi üst zümresinin çıkarlarının takip edilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisini alet etme girişiminde, üstelik ülkemiz ekonomik ve sosyal kriz içerisindeyken. Pandemiyle birlikte daha çok hissedilen bu ekonomik ve sosyal yıkımda esnaf, çiftçi, memur, sanayici, gençler ve pek çok kesim Meclisimizden destek bekliyorlar iken. İYİ PARTİ’nin millet iktidarında torba kanun ciddiyetsizliğini geride bırakıp milletimizin meselelerine planlı ve yapısal çözümler bulan, Meclisimize yakışan kod kanun uygulamalarına geçeceğiz inşallah.

AK PARTİ devrinde Türkiye rekor kırarak yedi yıl üst üste küçülürken 2020 yılında dolar bazında yüzde 6 küçüldü. Bu durumda bile Türkiye yüzde 1,8 büyüdü haberleri AK PARTİ iktidarının Türk milletine kalkınmayı, zenginliği değil, siyaseten yararlanıp yönetmek istediği fakirliği layık görmesinin bir belirtisi. Üstelik bu tür haberleri esnafımızda, sanayicimizde, çiftçimizde, gencimizde artık karşılık da bulmuyor. İşsizlik artıyor, esnafımız siftah yapamadığı için kapısına kilit vuruyor.

Sözlerimin sonunda iktidarın, aziz milletimizin feryatlarına kulak vermesini tavsiye ederim; kalan ömründe bir nebze de olsa milletimiz için çalışmasını, en azından milletimizin gönlünde hoş bir seda bırakmasını dilerim."

Bakmadan Geçme