İlinde Vaka Azalsın Dükkanın Açılsın

Vaka sayıları azalan illerde öncelikli olarak lokanta ve kafeler açılacak.

Sağlık Bakanlığı'nın  kurallara uyarak vaka sayılarını azaltan illerin ödüllendirilmesi projesi kasamında   lokanta ve kafeler belirlenen kurallar çerçevesinde açılabilecek

Yaklaşık 4 aydır iş yapamayan esnaf, belli kurallar çerçevesinde ekmek kapılarının açılmasını istiyor. Hürriyet’ten Meltem Özgenç’in haberine göre de Sağlık Bakanlığı yeni bir formül üzerinde çalışıyor. Formülün detayları şöyle:

Bu dönemde il ya da ilçeler bazında daha az vaka ve ölüm olan yerlerde kısıtlamalar azaltılacak. Buna İl Hıfzıssıhha kurulları karar verecek. Bir il ya da ilçede vaka sayıları ve ölüm oranları azalmışsa, kurallara uyan halk ödüllendirilecek. Böylelikle şehirler veya ilçeler daha çok kendini koruyacak önlemlere başvuracak. Vakasayıları azalan illerde öncelikli olarak lokanta ve kafeler açılacak.

‘ÜNİVERSİTELERİ MAYISTA AÇALIM’ ÖNERİSİ

Yüz yüze eğitim konusunda ise üniversitelerin talebi üzerinde çalışma yürütülüyor. ‘Üniversiteleri mayısta açalım, ağustosa kadar açık kalsın’ önerisi bulunuyor. Bir öneri de teorik derslerin online, pratik derslerin yüz yüze olması şeklinde. Tüm bu öneriler tartışıldıktan sonra karara  bağlanacak.

Bakmadan Geçme