İlk Önce AVM'leri Kapatın

Esnafın darda olduğuna dikkat çeken Yenialp kısıtlama kapsamında yalnızca restoranların kapanmasına tepki göstererek, AVM'lere işaret etti.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte kısıtlamalar kapsamında restoran ve kafeler kapandı. 

 Alanya'da da bugün denetimler yapıldı. Alanya Keykubat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Velittin Yenialp son durumu DİM TV’ye değerlendirdi. Esnafın darda olduğuna dikkat çeken Yenialp kısıtlama kapsamında yalnızca restoranların kapanmasına tepki göstererek, AVM’lere işaret etti.

Yenialp, “Alanya’da son dönemde vaka sayıları çok arttı. Alanya’daki esnaf odaları olarak dinamik denetimlerimize devam ediyoruz. İşletmeleri düzenli dezenfekte ettiriyoruz. Hiçbir şey sağlığımızdan daha önemli değil. Restoran esnafı faturanın her seferinde kendilerine kesilmesinden şikâyetçi. Hafta sonları esnafımız kepenk indirirken AVM’lerin açık olmasını doğru bulmuyorum. Kısıtlamanın olduğu hafta sonları evde sıkılan insanlar AVM’leri geziyorlar. AVM’ler koronavirüsün en çok yayıldığı yerler arasında yer alıyor. Kapanacaksa ilk başta AVM’lerin kapatılması gerekiyor. AVM’ler kapanırsa vakaların düşme düşeceğini düşünüyorum” dedi.

Bakmadan Geçme