İnegöl'de Çılgın Alışveriş Şenliği Başlıyor

İnegöl çılgın alışveriş şenliği için geriye sayım başladı. Yaz mevsiminin kavurucu sıcaklarında kurulan İnegöl Çarşı Şenlikleri yıllardır ilgi çeken yerler arasında yerini koruyor. 4 gün boyunca devam edecek olan, fiyatların yarı yarıya düşecek, 

İnegöl Belediyesi öncülüğünde Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf Odalarının katkılarıyla 4 gün sürecek Çarşı Alışveriş Şenliği halkı bir nebzede olsa rahatlatıp ucuza alışveriş yapmalarını sağlayacak. İnegöl Çarşı esnafının da yüzü gülecek, çarşı bereketlenecek.
Esnaflar 15-18 Ağustos tarihlerinde yapılacak Çarşı Alışveriş Şenliği sezon ve sezon sonu ürünlerinde yüzde 50'ye varan indirimlerle vatandaşları karşılayacak.

İnegöl Belediyesi öncülüğünde İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, Terziler Odası, Lokantacılar Odası, Madeni Sanatkârlar Odası, İnegöl Kuyumcular Derneği, Kahveciler Odası ve Elektrikçiler Odasının katkı ve destekleriyle 4 gün sürecek Çarşı Alışveriş Senliği 15-18 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenecek. Şenlik süresince gece 00.00’a kadar çarşı bölgesinde is yerleri açık olacak. Esnaflar da bayram arifelerinde olduğu gibi kapı önlerinde tezgâh açıp halkı karşılayacak. Şenlik boyunca çarşı bölgesinde esnaf, kültür sanat etkinlikleriyle de sanatseverleri  karşılayacak. 

Eğlenceli Bir Alışveriş Şenliği Yapacağız

Çarşı Alışveriş Senliğiyle ilgili bugün Ticaret Sanayi Odası Başkanı Yavuz Ugurdağ ve Terziler Odası , Lokantacılar Odası, Madeni Sanatkârlar Odası, İnegöl Kuyumcular Derneği, Kahveciler Odası ve Elektrikçiler Odası başkanlarının katılımıyla basın açıklaması yapıldı. 
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “İnegöl’ümüzde 9 kurum is birliğinde bir Alışveriş Şenliği düzenliyoruz. Malumunuz enflasyonla mücadele devam ediyor. Hükümetimizin çalışmaları sürüyor. Tabi ekonomi, piyasa şartları, esnaflarımızın bizlere bildirdiği iletiler üzerine esnaflarımıza destek olmak adına neler yapabiliriz diye çalıştık ve bir Alışveriş Şenliği düzenleme kararı aldık.” Dedi.

 

İnegöl'de Çılgın Alışveriş Şenliği Başlıyor4 Gün Boyunca Çılgın İndirimler Yapılacak

Çarşı Alışveriş Şenliğinin 15-18 Ağustos tarihleri arasında düzenleneceğini hatırlatan Taban açıklamasına söyle devam etti:
 “Organizasyonun alışverişe de dönmesini ve bereket getirmesini istiyoruz. Aynı zamanda yeni eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kaldığından, vatandaşlarımız adına da bu süreci bir fırsata çevirmek istiyoruz. Bu 4 günlük sürede esnaflarımız çarşıda gece 00.00’a kadar hizmet veriyor olacaklar. Burada yüzde 50’ye de varan indirimler olacak. Bunlar esnaflarımızın kendi yaptıkları ıskontolarla gerçekleşecek. Esnaflarımız güzel kampanyalar yapacaklar. Alışveriş Şenliğimiz için stickerlar hazırlandı. Bu stickerlari esnaflarımız camlarına asacaklar. Vatandaşlarımız da bunların yer aldığı işletmelere girerek indirimli alışverişlerden faydalanacaklar. Alışveriş Senliğine dahil olmak isteyen esnaflarımız stickerlari bağlı bulundukları esnaf odalarından temin edebilecekler. Bizler de sürece belediye eliyle destek ve katkı sunmak istiyoruz. Bildiğiniz gibi çarşıda bayram süreçlerinde kaldırım işgalleriyle ilgili birtakım esneklikler getiriyoruz. Bunu tamamen esnaflarımızın kendi iştigal alanlarındaki tezgahlarla ilgili yapıyoruz. Bunu yaparken de geçiş yollarını açık tutup vatandaşları engellemeden yapılmasını istiyoruz. Alışveriş Şenliğimizde de 4 gün boyunca bu esnekliği sağlayacağız. 17-18 Ağustos Cumartesi ve Pazar günü de çarşı içini bayramlarda olduğu gibi trafiğe kapatmak istiyoruz.”

İnegöl Terziler Odası Başkanı Selim Malçok da esnaf odaları adına kısa bir açıklama yaptı. Malçok, “Esnaflarımız adına yapılan organizasyon için teşekkür ediyorum. Alışveriş Şenliğinde esnaflarımız işyerlerinin önüne tezgâh açarak sezon sonu indirimli ürünlerini satışa sunacaklar. İnşallah İnegöl halkı da buna karşılık verir ve gece geç saatlere kadar alışverişler devam eder” dedi.
 

Bakmadan Geçme