İnternet Kafeciler, Suçluyu Arıyor

Ümit Büyük Cumhurbaşkanımıza neden 'kademeli bir şekilde normalleşeceğiz' değilde 'kontrollü bir şekilde normalleşeceğiz' dedirttik diye sorulmalı ve bu sorumsuzluğun arkasında kim varsa gereği yapılmalıdır.' diye sordu

İstanbul İnternet Kafeciler Esnaf Odası Başkanı Ümit Büyük, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek "iki gün evvel çıkıp bu ülkenin cumhurbaşkanına; "kontrollü normalleşme" sürecine geçeceğiz dedirtip, ardından "kademeli normalleşme genelgesi" yayınlamak hangi aklın ve mantığın ürünü ve eseridir.Herkesin bedel ödediği böylesi zorlu bir süreçte böyle bir sorumsuzluğa kim sebep olduysa oda bunun bedelini ödemelidir. " diye sorrdu.

Açıklamasına "Ha "kontrollü normalleşme" ha "kademeli normalleşme" ne fark eder? Diyebilirsiniz."şeklnde ibir soruyla başlayan Ümit Büyük "Devletin dili söz değil, YAZI ise; çok şey fark ediyor maalesef." dedi ve açıkamasına şöyle devam etti:

"Çünkü bizler, söylenen sözlerin karşılığını yazılarda (kanun, yönetmelik ve genelgelerde) arar ona göre üyelerimize bilgilendirme ve açıklamalar da bulunuruz. Yaptığımız bilgilendirme ve açıklamalar kimi zaman mutluluk ve memnuniyet yaratır, kimi zaman da öfke..Mutluluk ve memnuniyet yaratacak bir süreci öfkeye dönüştürmek kime ne kazandırdı?Morallerin altüst olduğu bir dönemde pandeminin gerçek mağduru esnaf camiasını hayal kırıklığına uğratmakla ne amaçlandı? Bu soruları birileri kendine, birileri de muhatabına sormalı ve cevaplarını aramalıdır. Ardından da Sn. Cumhurbaşkanımıza neden "kademeli bir şekilde normalleşeceğiz" değilde "kontrollü bir şekilde normalleşeceğiz" dedirttik diye sorulmalı ve bu sorumsuzluğun arkasında kim varsa gereği yapılmalıdır.Herkesin bedel ödediği böylesi zorlu bir süreçte böyle bir sorumsuzluğa kim sebep olduysa oda bunun bedelini ödemelidir."

Bakmadan Geçme