İstanbul'da Pide Rekabeti

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin ile İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz 365 gramlık sade pide 4 liradan satılacağını açıklarken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu,Halk Ekmek büfelerinde 365 gramlık pidenin 1,5 liraya satılacağını açıkladı.

İstanbul’da ramazan pidesi fiyatı açıklandı. 365 gram sade pide 4 liradan, yumurtalı ve susamlı pide ise 5 liradan satılacak.

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin ile İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz’ın ortak açıklamasına göre geçen seneye göre pidenin gramajında değişiklik olurken, fiyatta da artış oldu. 365 gramlık sade pide 4 lira, yumurtalı ve susamlı pide 5 liradan satılacak.

Geçen yıl 350 gram sade pide 3 liradan satılıyordu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ramazan ayında Halk Ekmek büfelerinde 365 gramlık pidenin 1,5 liraya satılacağını duyurdu. 

İmamoğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımız Ramazan’da 365 gramlık pideyi 1.5 TL'den Halk Ekmek büfelerinden satın alabilecekler. İBB olarak ülkemizin yaşadığı ekonomik zorlukta İstanbullulara en sağlıklı ve ucuz ekmeği sunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İstanbul Fırıncılar Odası ise 365 gram sade pidenin fiyatını 4 lira, aynı gramajdaki susamlı yumurtalı pidenin fiyatını 5 lira olarak açıklamıştı.

Bakmadan Geçme