• Haberler
  • Yaşam
  • İstanbul'dan Pazar Tatiline Tam Kadro Evet Çıktı

İstanbul'dan Pazar Tatiline Tam Kadro Evet Çıktı

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin (İSTESOB) ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, 28 meslek odasını temsil eden berber, kuaför ve güzellik uzmanlarının başkanları, pazar tatili konusunda ortak bir karara vardı. İSTESOB'un resmi davetiyle toplanan meslek odası başkanları, hafta tatili konusunu ele alarak 'Pazar tatiline' ittifakla destek verdiler.

Toplantı, İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz'ın çağrısıyla Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş, İstanbul Güzellik Uzmanları ve Dövmeciler Esnaf Odası Başkanı Ayşe Aydın, İstanbul Berberler Esnaf Odası Başkanı Şükrü Akyüz ve diğer meslek örgütlerinin başkanlarının katılımıyla gerçekleşti. Faik Yılmaz 28 Oda başkanını resmi yazı yazarak " Berber Kuaför Güzellik Salonu erkek berberleri kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının haftanın her pazar günü kapalı olmaları ve çalışma günü istisnaları ile ilgili istişare toplantısı"na davet etti. Toplantıda, berberler, kuaförler ve güzellik salonlarının haftanın her pazar günü kapalı olması ve çalışma günlerinde yapılacak istisnalar hakkında istişarelerde bulunuldu.

İstanbul'dan Pazar Tatiline Tam Kadro Evet Çıktı

Toplantıda, İstanbul Güzellik Uzmanları ve Dövmeciler Esnaf Odası Başkanı Ayşe Aydın, pazar tatili kararının çok yerinde olduğunu belirterek, güzellik uzmanlarının haftada bir gün tatil yapmasının önemli olduğunu vurguladı ve bu kararın sonuna kadar arkasında olduklarını ifade etti. Ancak, Sultanbeyli Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası en sert muhalefeti gösterdi. Buna rağmen, toplantının sonunda tüm esnaf odası başkanları pazar tatili konusunda hemfikir olduklarını ve bu kararı desteklediklerini açıkladılar.

İstanbul'dan Pazar Tatiline Tam Kadro Evet Çıktı

Faik Yılmaz Ticaret Odasıyla Görüşecek

Toplantıda en çok dile getirilen sorunlardan biri, esnaf odalarının aldığı pazar tatili kararına İstanbul Ticaret Odası'na kayıtlı kuaför, güzellik salonları ve dövmecilerin uymaması oldu. İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, bu konuda devreye girerek Ticaret Odası ile görüşeceğini ve online başvuru ile verilen izinlerin iptal edilmesini talep edeceğini belirtti.

İstanbul'dan Pazar Tatiline Tam Kadro Evet Çıktı

Bu Önemli Toplantı Ankara’da da Yapılmalı

Esnafhabertv.com olarak bu önemli ve tarihi toplantının Ankara’da da gerçekleştirilmesi için esnafhabertv.com olarak çağrımızı yapmıştık. Ancak toplantının resmi bir ev sahipliği ile gerçekleşmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu bağlamda, ANKESOB Başkanı Hüseyin Ar'ın, bu tarihi çağrıya ev sahipliği yapmasını bekliyoruz.

Hafta Tatili Tartışması Nereden Çıktı?

Hafta tatili tartışması, berber, kuaför ve güzellik salonları işletmecilerinin hafta sonu çalışma günlerine ilişkin yaşadıkları anlaşmazlıklarla başladı. Esnaf, iş yükünü ve hizmet kalitesini dengelemek adına belirli bir tatil günü talep ediyor. Ancak, bu konuda ortak bir kararın alınamaması üzerine esnaf odaları ve ilgili STK’lar arasında geniş çaplı bir tartışma süreci yaşandı.

Bakmadan Geçme