• Haberler
  • Yaşam
  • İstanbul için nem ve aşırı sıcaklık uyarısı

İstanbul için nem ve aşırı sıcaklık uyarısı

Türkiye en sıcak temmuz aylarından birini yaşıyor. İstanbul'da yüksek nem geceleri uyutmuyor. Hissedilen sıcaklık Sarıyer'de 45'i, Beylikdüzü'nde 41 dereceyi gördü. Son değerlendirmelere göre, yüksek nem etkisini pazar gününe kadar sürdürecek. İBB Afet Koordinasyon Merkezi, Kartal, Kadıköy, Florya ve Beylikdüzü'nde sıcaklık değerlerinin 42 derece ve üzerine çıkabileceği konusunda vatandaşları uyardı.

Gündüz saatlerinde sıcak bunaltıyor, geceleri ise nem uyutmuyor. En sıcak temmuz aylarından birini yaşayan Türkiye’de hava sıcaklığı yer yer 45 derecenin üzerine çıkıyor.

Peki sıcak hava ve nem etkisini ne kadar sürdürecek?

AKOM’DAN İSTANBUL’A UYARI: 4 NOKTADA 42 DERECENİN ÜZERİ GÖRÜLECEK

Kentteki hava durumuna ilişkin İBB Afet Koordinasyon Merkezi de bir uyarı yayımladı.

AKOM verisine göre, pazartesi gününe kadar etkili olması beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle sıcaklıkların 34-38 derece aralığında seyredeceği, yüksek nem oranları nedeniyle bu değerlerin ölçülenden 5-10 derece daha yüksek hissedilebileceği bildirildi.

Kartal, Kadıköy, Florya ve Beylikdüzü’nde hissedilen sıcaklığın 42 derece ve üzerine ulaşacağı belirtildi.

AKOM açıklamasında, “11.00 ile 18.00 saatleri arasında vatandaşlarımızın güneş altında çok fazla zaman geçirmemeye, bol sıvı tüketmeye ve mevsim koşullarına uygun, ince, pamuklu kıyafet seçimine özen göstermelerini öneriyor, başta yaşlılar, hamileler, çocuklar, astım ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın güneşli ortamda bulunmamaları sağlıkları açısından faydalı olacaktır.” denildi.

Bakmadan Geçme