İstanbul'un taksicileri: Kontak Kapatırız

Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu taksilere yüzde 30 zam istese de o kadar zam yapılmadı. Yüzde 13 oranında zam yapıldı.vAksu ise zam oranına itiraz ederek 'Esnafı hiçe sayan teklifi kabul etmiyoruz. Bu maliyetlerle kontak kapatırız' ifadelerini kullandı.

İstanbul’da taksi ücretleriyle ilgili indi bindi fiyatının 90 liradan 100 liraya yükselmesini beğenmeyen taksiciler isyan etti.

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) toplantısında toplu taşımaya ve taksilere zam kararı çıktı.

Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu taksilere yüzde 30 zam istese de o kadar zam yapılmadı. Yüzde 13 oranında zam yapıldı

Taksi ücretlerine gelen zam oranı sonrasında indi bindi ücreti 90 liradan 100 liraya yükseldi.Zamlar 28 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak.

“KONTAK KAPATIRIZ”

Aksu ise zam oranına itiraz ederek "Esnafı hiçe sayan teklifi kabul etmiyoruz. Bu maliyetlerle kontak kapatırız” ifadelerini kullandı.

FİYATLAR NASIL OLDU ?

Taksilerde taksimetre açılış ücreti yüzde 22,19 zamla 24,55 liradan 30 liraya, sarı taksi mesafe ücreti kilometre başına 17,61 liradan 20 liraya, sarı taksi zaman tarifesi ücreti saatlik 195,63 liradan 235 liraya, sarı taksi indi-bindi ücreti ise 90 liradan 100 liraya çıktı.

Bakmadan Geçme