Kantinci Esnafım Uyuma ! Hakkına Sahip Çık !

Pandemi süresince dondurulan kantin kira sözleşmelerinin hangi aşamada sürelere ekleneceği konusunda uygulamada farklılıklar yaşandığını belirten TÜRKAP Başkanı Ayhan Tepe, '540 günlük pandemi süresinin, 5 yıllık muhammen bedel tespiti sırasında mı yoksa toplam 20 yılın sonunda mı göz önünde bulundurulacağı konusunda belirsizlik var,' dedi.

TÜRKAP Başkanı Ayhan Tepe, pandemi döneminde dondurulan kira sözleşmelerine yönelik uygulamalarda yaşanan karışıklıklar hakkında açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişikliğiyle okul kantinlerinin kiralama sözleşme süreleri 5 yıla, toplamda ise 20 yıla kadar uzatılabileceği belirtilmiş, pandemi döneminin de bu süreye eklenmesi kararlaştırılmıştı. Ancak bu düzenleme, muhammen bedel tespiti ve sürenin ne zaman uygulanacağına dair tereddütler doğurdu.

"Süre Nasıl Eklenecek?"

Pandemi süresince dondurulan kantin kira sözleşmelerinin hangi aşamada sürelere ekleneceği konusunda uygulamada farklılıklar yaşandığını belirten TÜRKAP Başkanı Ayhan Tepe, “540 günlük pandemi süresinin, 5 yıllık muhammen bedel tespiti sırasında mı yoksa toplam 20 yılın sonunda mı göz önünde bulundurulacağı konusunda belirsizlik var,” dedi.

Bakanlık Görüşü: Süre Eklenmeli

Tepe, bu konunun daha önce TÜRKAP Kurucusu ve Ankara Kantinciler Odası Başkanı Bayram Şahin tarafından Bakanlığa taşındığını ve Bakanlığın, pandemi nedeniyle dondurulan sürenin sözleşme süresine eklenmesi gerektiği yönünde bir yazı ile görüş bildirdiğini hatırlattı. Bakanlığın 01.07.2020 tarihli cevabi yazısında, okulun faaliyete geçmesinden itibaren dondurulan sürenin sözleşmeye ekleneceği açıkça ifade edildiğini belirtti.

"Kazandığımız Hakları Gasbettirmeyiz!"

Tepe, 5 yılda bir yapılacak muhammen bedel tespiti işleminin yeni bir düzenleme olduğunu ve geriye dönük uygulanmasının mümkün olmadığını vurguladı. Tepe, “Her ne kadar geriye dönük hesaplama kabul edilse de, kazanılmış haklarımızın gasbedilmesine izin vermeyeceğiz. Gerekli itiraz ve şikayetlerimizi yapacağımızın bilinmesini isteriz,” diye konuştu.

Üyelere Bilgilendirme

TÜRKAP Başkanı, üyelerinin haklarını korumak için gereken her türlü hukuki ve idari sürecin takipçisi olacaklarını ifade ederek, kantinci esnafının bu süreci yakından izlemesini istedi. Tepe, “Üyelerimizin haklarını sonuna kadar savunacağız ve kamuoyunun desteğini yanımızda görmek istiyoruz,” dedi.

Bakmadan Geçme