Kapanma Kararı Gözden Geçirilmeli

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, tam kapanma kararının gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan tam kapanma kararının küçük esnafı olumsuz yönde etkileyeceğini belirten Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, kararın gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Öztürk açıklamasında, "Cumhurbaşkanımızın aldığı tüm kararların arkasındayız. Ancak esnafımız çok zor durumda. Cumhurbaşkanımız bu kararı almadan önce esnaf teşkilatının temsilcileri olan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TOBB Genel Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül ile fikir alışverişinde bulunmalıydı"dedi.

Bayram için bekleyen esnafın bu durumdan olumsuz etkileneceğini aktaran Öztürk:

"Bayram için ümitle bekleyen esnaflarımız bayram öncesinde uzun süreli kapanmadan olumsuz etkilenecektir. Bu uygulama Ramazan başında yapılsaydı esnafımız da bayram alışverişleriyle rahatlardı. Bizim önerimiz 1 hafta aralıklarla kısıtlamalar getirilmesidir. 1 hafta sürecek kısıtlamanın ardından 1 hafta normalleşme ile hem esnaf para kazanabilir hem de salgının seyri düşebilir"diye konuştu.

Esnaf, asgari ücretliden daha perişan'Esnafların asgari ücret ile çalışan bir işçiden daha perişan durumda' diyen oda başkanı Öztürk'ün açıklaması ise şöyle;

"Bankalar açık ancak esnaf kapalı. O bankaya ödemesini yapmak için esnafın açık olması ve para kazanması gerekli. Ay sonu ödemelerini yapacak esnafın cebinde parası yok, sokağa bile çıkamayacak. Eğer kısıtlama getirildiyse esnafa destek de sağlanmalıdır. En azından esnafın günlük zararının karşılanması gerekli. Esnafın ayakta durması lazım. " açıklamasında bulundu.

Bakmadan Geçme