• Haberler
  • Yaşam
  • Kararı Erteleyin: Haksız Rekabete Karşı Kademeli Geçiş Talebi

Kararı Erteleyin: Haksız Rekabete Karşı Kademeli Geçiş Talebi

Ticaret Bakanlığı'nın berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftada bir gün kapalı olması kararı, esnaf arasında tartışmalara neden oldu. Ankara Kuaförler, Güzellik Salonu İşletmecileri ve Manikürcüler Esnaf Odası Başkan Vekili İsmail Uğur, uygulamaya kademeli geçilmesi gerektiğini savundu.

Ticaret Bakanlığı, sektör paydaşlarının taleplerini dikkate alarak, kuaförlerin haftada bir gün tatil yapmasına karar vermişti. Uygulama, 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdi. Valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmayan işletmelere idari yaptırım uygulanacağı açıklandı.

Haksız Rekabet ve Mağduriyetler

Uğur, düzenlemenin bazı mağduriyetler yaratabileceğini vurguladı. "Alışveriş merkezlerinde bulunan kuaförler ve güzellik salonları haftanın 7 günü hizmet verirken, sokak arası kuaförlerin haftada bir gün kapalı olması haksız rekabet yaratıyor" diyen Uğur, bu durumun piyasa dengesini bozabileceğini söyledi.

Düğün sezonunda uygulamaya konulan bu düzenlemenin esnafı zor durumda bırakabileceğini belirten Uğur, uygulamanın Ocak ayına ertelenmesi gerektiğini savundu. "Uygulamanın kademeli olarak hayata geçirilmesi, esnafın düzenlemeye uyum sağlamasını kolaylaştıracaktır" dedi.

Sosyal medyada kuaförlerin hangi gün kapalı olacağı konusunda bilgi kirliliği yaşandığını belirten Uğur, "Ankara esnafı olarak pazar günü kapalı olma kararı aldık. Ancak gelecekte ne olur bilemiyoruz" dedi.

Konu hakkında açıklama yapan İsmail Uğur, düzenlemenin ilk adımlarının 2020'de atıldığını belirtti. Esnafın büyük kısmının ailelerine zaman ayıramamaktan şikayetçi olduğunu söyleyen Uğur, "Bakanlık bu talebe yanıt olarak böyle bir düzenleme yaptı" dedi.

Valiliklerin tatil günü belirleme yetkisini esnafa bıraktığını ifade eden Uğur, Ankara'da yapılan seçim sonucunda kuaförlerin çoğunluğunun pazar gününü tercih ettiğini belirtti.

Bakmadan Geçme