Kira Desteğini Esnafın Yüzde 90'ı Alamadı

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, pandemi sürecinde ocak ayı içerisinde esnafa verilecek olan 500 lira kira desteğinin, yüzde 90 gibi bir oranla esnafın hesabına yatmayarak hüsran yaşandığını söyledi.

EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, esnafa verilecek olan 500 lira kira desteğinde, nedeni belli olmayan sebeplerden dolayı başvuru yapan esnafların yüzde 90’ının ret aldığını belirterek, “Kira desteklerinde büyük sıkıntı var. Yatan yüzde 10 bandında ya var ya yok. Yüzde 90’ı yatmadı. Bir kısmı da ret olarak geldi. Bunu devlet neden ret etti, gerekçesi ne bilmiyoruz. Sadece ‘ret’ diyor” dedi.Cingöz, bin TL gelir kaybı desteğinde bir sıkıntının olmadığını ifade ederek, “Devletin pandemi sürecinde esnafa verilecek olan bin TL gelir kaybı desteğinde bir sıkıntı yok. Yüzde 95’i yattı. Yatmayanlar da devletten kaynaklanan sıkıntı değil. Esnaf arkadaşların yanlış bilgi girişinden. Bazı arkadaşlar IBAN numarasını yanlış vermiş. Bazı arkadaşlar başka kişilerin IBAN’ını vermiş. Onun için onlarınkiler yatmadı. Onlara da 31 Mart’a kadar düzeltme hakkı tanındı” diye konuştu.

"Devlet Sadece Ret Ediyor"

Kira desteklerinde büyük sıkıntı olduğunu kaydeden Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, “Yatan yüzde 10 bandında ya var ya yok. Yüzde 90’ı yatmadı. Bir kısmı da ret olarak geldi. Bunu devlet neden ret etti, gerekçesi ne bilmiyoruz. Sadece ‘ret’ diyor. Hangi kriterlere göre ret ettiler. Bununla ilgili bir açıklama önümüzdeki günlerde yaparlar diye düşünüyorum. Ret etmede, bilgileri yanlış girmelerden de kaynaklanabilir. Eğer bilgileri yanlış girmedense düzeltileceğine inancım tamdır. Ama devletin vermiş olduğu kriterlere uygun olmadığından dolayı para yatmadıysa tekrar yatacağına ihtimal vermiyorum. Benim tespitime göre Edirne’de yüzde 90 esnaf kira desteğini alamadı. Ocak ayının ödenmesi gerekiyordu. Sayın Cumhurbaşkanı Ocak, Şubat ve Mart aylarında büyük şehirlerde 750 lira kira desteği, diğer şehirlerde 500 TL kira desteği verilecekti. Bugün Şubat Ayının 5’si. Yüzde 90 esnafa kira desteği yatmadı” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme