Kırıkkale Esnaf Başkanına Ağlıyor

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İŞKUR Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Köstekli hayatını kaybetti.

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli hayatını kaybetti. Uzun dönemdir oda başkanlığı görevini yapan Köstekli, bugün saat 13.30'da Keskin'de kılınacak cenaze namazı sonrası dualarla uğurlanacak.

KÖSTEKLİ'NİN ÖZGEÇMİŞİ 

01.06.1948 yılında Kırıkkale İli Keskin ilçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Keskin’de tamamladı.1968 – 1970 yılları arasında vatani görevini ifa etti. 1972 -1982 yılları arasında 10 yıl Maliye Bakanlığı Keskin Mal Müdürlüğünde memuriyet yaptı. 1982 yılı içerisinde bu görevden istifa ederek Kırıkkale İlinde Serbest Ticarete başlayan Süleyman KÖSTEKLİ 1984 Yılında Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına, 1993 yılında Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlığına seçildi.

Görevi esnasında, Kırıkkale ilinin Ekonomik, sosyal kültürel, sorunlarıyla yakından ilgilenerek çözüm için önemli girişimlerde bulunmuş olup bu nedenle Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarının güven ve takdirini kazanarak 6 dönem Birlik Başkanlığına seçilen Köstekli ilerleyen zaman içerisinde Kırıkkale organize Sanayi bölgesi, Kırıkkale Küçük Sanayi sitesi ve Kırıkkale Üniversitesinin kuruluşuna önemli katkılarda bulundu. İlin Ticaret Borsası ihtiyacını zamanında tespit ederek Kırıkkale İlimizde Ticaret Borsası kurulması için Sanayi ve Ticaret Bakanlığına teklif edilmesini saylayarak 1995 yılında Kırıkkale Ticaret borsasının kurulmasını gerçekleştiren ilk kurucu başkan sıfatı ile 2005 yılı Mart ayına kadar Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi yaptı.

Bu görevleri yanında TOBB Konsey Üyeliği, TSE Delegeliği İKV Delegeliği, Keskin Yüksek Okulu Yaptırma Derneği Başkanlığı, Kırıkkale Spor Yönetim Kurulu Üyeliği, Keskin spor As Başkanlığı 2002-2010 yılları arasında 2 dönem TESK Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulunmuştur. Halen Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı ve 16 Şubat 2011 tarihinde atanmış olduğu Türkiye İş Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği görevine devam ediyordu.

 

Bakmadan Geçme