Kısa Çalışma Ödeneği Devam Etmeli

Yiğiner, 'İstihdamı koruma tedbirleri kapsamında nakdi ücret desteği süresinin ve işten çıkarma yasağının 17 Mart 2021 tarihinden itibaren 2 ay daha  uzatıldığı açıklandı. Ama Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili bir düzenleme yok. Kısa Çalışma Ödeneği uygulaması da devam ettirilmelidir.' dedi.

ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner, “Esnaf ve sanatkarlar olarak beklentimiz ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ desteğinin uzatılması yönündedir.” dedi.

Kısa Çalışma Ödeneği uygulamasının uzatılması çağrısında bulunan Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, “İstihdamı koruma tedbirleri kapsamında nakdi ücret desteği süresinin ve işten çıkarma yasağının 17 Mart 2021 tarihinden itibaren 2 ay daha  uzatıldığı açıklandı. Ama Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili bir düzenleme yok. Kısa Çalışma Ödeneği uygulaması da devam ettirilmelidir.” dedi.

ANKESOB Başkanı Yiğiner, “Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında, bir yılı aşkın süredir esnaf ve sanatkarların ekonomik anlamdaki mağduriyetine destek verebilmek amacıyla, Devletimiz tarafından çeşitli katkılar sağlanmıştır.

Bu desteklerin başında da Mart ayı sonu itibariyle sona erecek olan   ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ gelmektedir.  Kısa Çalışma Ödeneği, salgın döneminde hem işveren hem de işçilerin ekonomik anlamda mağduriyetini ortadan kaldırmak amacıyla alınmış en önemli tedbirlerden bir tanesidir.

Esnaf ve sanatkarımıza, bir nebzede olsa nefes aldıran ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ uygulamasına ilişkin sürenin uzatılmasının ülkemizde normalleşe adımlarının uygulamaya geçtiği şu dönemde sağlayacağı fayda yadsınamaz bir öneme sahiptir. Bu nedenle, Mart ayı sonu itibariyle sona erecek olan Kısa Çalışma Ödeneği desteğinin süresinin uzatılması talebimizi esnaf ve sanatkarlarımız adına hükümetimize arz etmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme