Konya'da sanayi esnafı Cuma sonrası meydana indi

Konya'nın Eski Sanayi ve Karatay Sanayi esnafı, Cuma namazı sonrası bir araya gelerek yeni dükkanların teslim süresi ile ilgili şikayetlerini dile getirdi.

"Muhatap Bulamıyoruz"

Aslım Bölgesi'nde inşa edilen yeni sanayi sitesine taşınacak olan esnaflar, dükkanların teslim süresi hakkında hâlâ bir açıklama yapılmamasına tepki gösterdi. Esnaflar, “Bizi yıllardır bekletiyorlar. Artık bu sanayi çekmiyor. Yeni yerlerimizi satın aldık ve bir an önce taşınmak istiyoruz. Ancak, ne zaman taşınacağımız konusunda yanıt veren bir muhatap bulamıyoruz” dedi. Esnaf, mevcut sanayi sitelerinin altyapı yetersizliklerinden de şikayet ederek, yağmur yağdığında yolların göle dönüştüğünü belirtti.

"Yeni Dükkanlarımız Ne Zaman Teslim Edilecek?"

Esnaflar, modern dükkanlara geçerek daha iyi hizmet vermek istediklerini ifade etti. Birçok vatandaşın sanayi sokaklarının dolu olduğunu görüp tenha olan diğer sanayilere yöneldiğini belirten esnaf, “Burası artık gerçekten çekmiyor. Yeni dükkanlarımız ne zaman teslim edilecek? Lütfen bir yetkili çıksın ve açıklama yapsın” şeklinde konuştu.

"Biraz Daha Sabredin"

Konuyla ilgili açıklama yapan Konya Tornacılar Kaynakçılar ve Oto Tamirciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emin Baranok, “Burada sıkıntı var biliyoruz ama biraz daha sabredin. Bu yıl yeni sanayi sitesine hep birlikte taşınacağız. Daha modern tesisler için çalışmalar sürüyor. Konya Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ güzel bir projeye imza attı” dedi.

Yıl Sonu Mesajı Verilmişti

BBNTürk gazetesinin haberine göre Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeni yılın ilk mesai gününde Büyükşehir Belediyesi’nin arsa tahsisini yaptığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Konya’ya kazandırılacak Yeni Sanayi Sitesi inşaatını incelemişti. Başkan Altay, “Eski Sanayi ve Yeni Sanayi’de çok yoğun bir kirlilikle uğraşıyoruz. Şehir merkezinde trafik yoğunluğu oluşuyor ve mevcut fiziki koşullar gürültü ile çevre kirliliğine neden oluyor. Hedefimiz, 2024 yılı sonunda Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’yi yeni ve nezih yerlere taşımak” demişti.

Yorumlar 1
hasan 13 Temmuz 2024 18:34

Hiçbir şekilde millete yüksekten bakmak haklı bir savunma şekli olamaz herkesin beklediği bir açıklama bu dükkanlar ne zaman teslim olacak tabiki esnafın bilmeye hakkı var ödemeler ne olacak kura ne zaman çekilecek bunların açıklanması istenilmesi gayet normal 5 yıl oldu bu belirsizlikle nereye kadar bu şekilde gidecek yazık yazık

Bakmadan Geçme