Konyaaltı Esnafım Hoşgeldin

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 2 bine yakın esnaf, tüketiciden ve esnaftan komisyon almayan e-ticaret uygulaması çatısı altında toplandı.

Konyaaltı Belediyesi,manavdan restorana, hırdavattan markete iki bine yakın esnafı e-ticaret sistemi altında topladı. Bugüne kadar 1947 esnafın dahil aldığı sistemden alan da satanda komisyon ödemeyecek.

'Konyaaltı Esnafım' uygulamasıyla ilgili bilgi veren Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ilerleyen süreçte ilçedeki kadınlar ve öğrencilerin sisteme kurye olarak dahil edileceğini, bu kapsamda bir anlamda ilçe halkının ekonomisine de katkı sağlayacaklarını söyledi.

Başkan Esen, “Sipariş yöntemiyle alışverişin oldukça yaygınlaştığı, insanların neredeyse bir simidi bile internet üzerinden sipariş verdiği bir noktaya geldik. İnternetten yapılan alışveriş, mahalle ve sokaklardaki esnafı olumsuz etkiledi. Esnafımızla bunun nasıl telafi edeceğimize yönelik istişareler sonrasında esnafın tek tek kendi çabasıyla değil, bütüncül uygulama ile etkin olacağımız düşüncesiyle bu çalışmayı yaptık” dedi.

  

Bakmadan Geçme