Konyaaltı Esnafım Uygulaması

Zor günler geçiren esnafa destek olabilmek için 'Konyaaltı Esnafım' uygulamasını hayata geçiren Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, 'Bu uygulamayla esnafı, sipariş siteleri üzerinden ödedikleri yüksek komisyonlardan kurtarmış olacağız


Salgın nedeniyle Konyaaltı Esnafım uygulamasına öncelik verdiklerini bildiren Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “Bu uygulamayla esnafı, sipariş siteleri üzerinden ödedikleri yüksek komisyonlardan kurtarmış olacağız. Belediyemiz ya da bir şirket esnafımızdan herhangi bir komisyon talep edemeyecek. Esnafımız ücret ödemeden internet üzerinden satış yapabilme imkanına kavuşacak” dedi.

Pandemiden dolayı planladıkları çalışmalarda öncelik sırasının değiştiğini belirten Esen, “23 başlıktan oluşan seçim vaatlerimizin 8-9 tanesini yaz başına kadar gerçekleştirmiş olacağız. 2018 yılında hazırladığımız Konyaaltı Esnafım uygulaması, pandemiyle öncelik kazandı. 2018 yılında internet satışlarının yoğunluğunu görüp, küçük esnafın bu satışlardan olumsuz etkileneceği için böyle bir çalışma başlığı hazırlamıştık" diye konuştu.

Esnaf Komisyon Ödemeyecek

Uygulamanın ilk etabının Şubat ayının başlarında kullanılır hale geleceğini belirten Esen, "Birinci etapta ilçemizdeki 1947 esnafın tespitini yaptıktan sonra onlarla görüşmeler yaptık. Esnafın iletişim bilgileri, yol tarifleri, varsa internet sitelerini uygulamaya yükledik. İkinci etapta da 1947 esnafın satış yaptığı ürünleri fotoğraflarıyla sisteme yüklendiği ve sistem üzerinden sipariş verebildiği güncellemeler olacak. Bu uygulamayla esnafı, sipariş siteleri üzerinden ödedikleri yüksek komisyonlardan kurtarmış olacağız. Belediyemiz ya da bir şirket esnafımızdan herhangi bir komisyon talep edemeyecek. Esnafımız ücret ödemeden internet üzerinden satış yapabilme imkanına kavuşacak” açıklamasında bulundu.

Bakmadan Geçme