Kredi Ötelemesine İtiraz Var

Kredi ertelenmesine uygulanan faiz esnaf ve sanatkarları mutlu etmedi

Covid-19 salgını nedeniyle işleri zarar gören esnaf ve sanatkârların kredi taksitleririn  6 ay ertelenmezi esnafı sevindirmedi.Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, esnaf ve sanatkârın beklentisinin kredilerin faizsiz olarak ertelenmesi olduğunu söyledi.

Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle veya doğrudan Türkiye Halk Bankası kaynaklarından Hazine faiz destekli kredi kullanan ve 4 Şubat’ta Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile 6 ay süreyle ertelenmesini değerlendiren Kara"Erteleme işlemleri, krediye tanımlı faiz oranı üzerinden faiz tahakkuk ettirilerek ve erteleme döneminde tahakkuk edecek taksit anapara ve faiz tutarlarının ertelenen taksitten sonraki taksitleri eşit olarak eklenmesi suretiyle gerçekleştirilecektir."dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlar kurulu üyelerine teşekkür etmeyi ihmal etmeyen Kara kredilerin taksitlerinin ertelenmesinin bazı yükümlülükleri bulunduğunu, esnaf ve sanatkârın bu yükümlülüklere dikkat etmesi gerektiğini söylerken "Erteleme işlemi herhangi bir talebe gerek kalmaksızın, taksitin vadesinde ödenmemesi halinde bankaca gerçekleştirilecektir. Otomatik ödeme talimatı olanların taksitleri vadesinde bankaca tahsil edilecek olup, erteleme isteyen ancak otomatik ödeme talimatı bulunanların bu talimatlarını iptal ettirmeleri gerekmektedir. Ayrıca bu karar kapsamında kredi taksitleri ertelenenlerden, erteleme dönemi boyunca çalışan sayısını azaltmayacağına dair taahhütname alınacaktır”diye konuştu.


 

Bakmadan Geçme