Kredilerin Takibe Düşmüyor Mu ?

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, sorunlu kredilerin takibe atma süresini 180 güne çıkaran düzenlemenin eylül ayına kadar uzatılmasının gündemlerinde olduğunu söyledi.

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, sorunlu kredilerin takibe atma süresindeki esnekliğin eylül ayına uzatılmasına ilişkin çalışmaların gündemlerinde yer aldığını açıkladı.

Kredilerin takibe atılma bekleme süresinin 90 günden 180 güne çıkarıldığı düzenleme 30 Haziran'da sona eriyor.  

Dünya Gazetesi'nin 9 Mayıs'ta sayfalarında yer verdiği Şebnem Turhan imzalı haberde, sürenin kredi takibe atılma süresinin uzatılmasına yönelik çalışmaların sürdüğüne yer verilmişti. 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben;

"Kurumumuz COVID-19 pandemisinin başlangıcından itibaren, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkileri görülen sosyal ve ekonomik gelişmeleri yakından takip etmiş ve ekonomi yönetiminden sorumlu diğer otoritelerle iş birliği halinde olmuştur.

Bu süreçte, kurumumuz görev alanı çerçevesinde salgın nedeniyle ortaya çıkan olumsuz etkileri azaltmaya yönelik bir dizi önlemi hayata geçirmiştir.

Bunlar arasında; kredilerin takibe aktarımlarına ilişkin sürelerde uzatıma gidilmesi, şirketlerin kredi geri ödeme kapasitesinin artırılması ve tüketici kredileri için geri ödemelerde

yapılacak ötelemelerin mevzuattaki vade sınırlarında dikkate alınmadan yapılabilmesi gibi kredi kanallarını açık tutmaya yönelik önlemler öne çıkmaktadır." dedi.

 

Bakmadan Geçme