Kripto para yasası geliyor! Piyasa temsilcileri Meclis'e davet edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta kripto para yasasının hazır olduğunu ve gecikmeden Meclis'e getirileceğini söylemişti. Bu kapsamda kripto para sektörünün temsilcileriyle çarşamba günü Meclis'te görüşme gerçekleştirilecek

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, sosyal medyada dün "Kripto yasa taslağını konuşuyoruz" başlıklı bir sohbete katıldığını anlattı ve onları dinleme imkanı bulduğunu söyledi.

Yasa tekliflerine, toplumun tüm paydaşlarının fikirlerini aldıktan sonra son halini verdiklerine işaret eden Elitaş, "Platformda akşam bine yakın dinleyici, katılımcı vardı. 'Sizleri teker teker dinleme imkanımız mevcut değil, içinizden bu konuyu en iyi bilenler gelsin.' dedik. Onlar gelecekler. 5 kişi seçmişler. Çarşamba günü saat 13.30'da parlamentoda toplanacağız. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız aradı, 'Bu konuyu bilen genel müdürümüzü gönderelim.' dedi. Bir de bu konuyla ilgili akademisyen arkadaşlarımız var. Onlar da gelecekler. Toplam 8 kişilik bir heyet, bu konuyla ilgili görüşmeler yapacağız." bilgisini verdi.

"HER GÖRÜŞ BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR"

Hazine ve Maliye Bakanlığının konuya ilişkin çalışması olduğuna dikkati çeken Elitaş, "Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettiklerini biliyorum." dedi. Hazine ve Maliye Bakanlığının sunum gerçekleştireceğini belirten Elitaş, şöyle devam etti:

"Bu da güzel bir tesadüf oldu. O platformdaki arkadaşlarımızın çok değerli katkıları var. 3, 4 kişiyi dinleme imkanı bulabildim. Konuyu bilen, içinde bulunan ve kanun teklifi hazırlanırken nelere ihtiyaç duyulduğunu, nasıl bir yöntem uygulanırsa önünün kesileceğini, ölü doğacağını ifade edebilecek bilgiye sahip arkadaşlarımız olduğunu gördük. Umuyorum yararlı bir toplantı ortaya çıkacak. Bu konudaki her görüş bizim için değerlidir. Bu toplantının ardından perşembe ya da cuma günü Hazine ve Maliye Bakanlığı ile de bir görüşme yapacağız. 4 Ocak'ta TBMM'ye sunmayı arzu ettiğimiz, doğal gazın kademeli tarifeye girmesi, kur garanti mevduat hesaplarıyla ilgili durum, müteahhitlerin fiyat farkıyla ilgili konular var. Bu konularda değerlendirme yapacağız. Bittikten sonra kripto paralarla ilgili kendi yaptıkları çalışmalarda bize sunum yapacaklar."

Çarşamba günü kripto para sektöründen isimlerle yapacakları toplantının kendileri açısından güzel olacağını dile getiren Elitaş, "Bürokrasinin hazırladığı teklifi, onların bize verdiği bilgiler çerçevesinde daha olgun, daha dolu dolu dinlemiş olacağız." dedi.

"TASLAĞIN, TEKLİF HALİNE DÖNÜŞMESİNDE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAKLAR"

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, bu düzenlemenin, vergilendirmenin ötesinde, bu alanda ortaya çıkabilecek mağdurları düşünme amaçlı yapılması gereken bir iş olduğunu bildirdi.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir konuda, bunun sağlıklı yürümesiyle ilgili düzenleme yapılacağını vurgulayan Elitaş, "Yapılan düzenlemenin, sistemi engelleyici değil, sistemden mağdur olabileceği düşünülen kimselerin mağduriyetini durduracak şekilde olması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Yurt dışındaki borsalara erişim kısıtlaması konusundaki endişelere ilişkin Elitaş, "Böyle bir şey olacağını pek tahmin etmiyorum. Yurt dışındaki borsalara nasıl giriliyor bilmiyorum ama şu anda yurt dışındaki bir borsaya girme hakkı olan birisine, biz niye girmeyi engelleyecek bir durum ortaya çıkaracağız ki? İnsanların takip edilemeyen IP'ler üzerinden değil, en azından bilinen resmi yollarla yapmasını sağlayabilmenin bizim devlet olarak görevimiz olması gerekir. Eğer bu sistem hayatın bir gerçeğiyse, o insanları sistem dışına çıkarmak değil, sistem içinde kalmalarını sağlamak daha önemli bir iş." ifadelerini kullandı.

Çarşamba günü gerçekleştirecekleri toplantıdaki paydaşların fikirlerinin önemli olacağına işaret eden Elitaş, "Taslağın, teklif haline dönüşmesinde onlar da büyük katkı sağlayacaklardır. Buna inanıyorum." diye konuştu.

Bakmadan Geçme