Kuaför ve Güzellik Salonları Ayaklandı

Berber ve kuaför esnafı, iş yerlerinin pazar günü zorunlu olarak kapatılmasına ilişkin karara tepki göstermek için Ankara Ulus Meydanı'nda toplandı. Ellerinde Türk bayrağı ve 'Kuaförler Burada, Federasyon Nerede?' yazılı dövizler taşıyan grup, kararın yeniden değerlendirilmesini talep etti. Esnaflar adına konuşan Hesna Korgan, tatil sorunundan sorumluluğu Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları İşletmecileri Federasyon Başkanı Bayram Karakaş'a kesti. Korgan, Karakaş'ı Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ı yanlış yönlendirmekle suçladı.

Kuaförlerden Pazar Günü Kapatma Zorunluluğuna Tepki: "Ciddi Ekonomik Kayıplar Yaşanacak"

Ankara Kuaför ve Güzellik Uzmanları Birlik Beraberlik Dayanışma ve Kalkınma Derneği adına açıklama yapan Hesna Korgan, uygulamanın işletmelerin ekonomik kayıplar yaşamasına neden olacağını belirtti.

"İşletmelerin Ayakta Durmasını Tehdit Edecek"

Korgan, kuaför işletmelerinin hangi gün kapalı olacağının yeterince değerlendirilmeden bakanlığa ve valiliğe sunulduğunu belirterek, "Pazar günleri kapanma zorunluluğu, birçok kuaförün ciddi ekonomik kayıplar yaşamasına ve işletmelerin ayakta durmasını tehdit eden durumla karşı karşıya kalmasına neden olacaktır" dedi.

"Gelir Kaybı Maddi Zorlukları Büyütecek"

Kuaför salonları ve güzellik merkezlerinin pazar günü kapalı olmasının sadece işletme sahiplerini değil, aynı zamanda personeli de olumsuz etkilediğini söyleyen Korgan, "Gelir kaybı, çalışanların maaşlarının, kira ve fatura giderlerinin, sigorta primlerinin düzenli ödenememesi durumu ortaya çıkaracak ve maddi zorluğu büyütecektir" diye konuştu.

"Vergi Kaybı Oluşmasına Sebep Olacak"

Korgan, açıklamasının devamında, kuaför salonlarının pazar günü kapalı olmasının kaçak çalışmaların artmasına ve devletin ciddi bir vergi kaybı yaşamasına sebep olacağını vurguladı. "Mesleğimizin stajyer çıraklık sigortasının sayılması, 9000 iş günü olan emeklilik prim sayımızın 7200’e düşürülmesi, KDV oranımızın yüzde 20’den yüzde 8’e düşürülmesi gibi çok daha ciddi sorunları var" dedi.

"Ticaret Bakanı'ndan Yanlışın Düzeltilmesini Bekliyoruz"Kuaför ve Güzellik Salonları Ayaklandı

Korgan, esnafın ve müşterilerin beklentilerini karşılayacak şekilde düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirterek, "Esnafımızın ve müşterilerimizin nazarında iş yerlerimizi devlet kapatıyor gibi yanlış bir algı oluşmaktadır. Buna sebep olan, bizleri temsil eden bağlı bulunduğumuz meslek kuruluşlarının, başkanlarımızın, federasyon başkanımızın, Ticaret Bakanı’na yanlış bir talepte bulunmuş olmasıdır. Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın bu yanlışı düzelteceğine olan inancımız tamdır. Bu yanlış kararın iptalini talep ediyoruz" diye konuştu.

Toplanan kuaför ve güzellik salonu işletmecileri, pazar günleri de açık kalabilmek için bu kararı protesto etmeye devam edeceklerini belirttiler.

Yorumlar 1
serkan 07 Ağustos 2024 11:37

pazarı destekliyorum

Bakmadan Geçme