Kültür ve Turizm Bakanlığından Müzisyenlere Tam Destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koronavirüs salgını sürecinde iş kaybı yaşayan müzisyenlere destek olmak amacıyla hayata geçirilen 'Müzik Susmasın' adlı kampanya kapsamında Haziran ayında da 3 bin TL ödeme yapılacağı açıklandı.

Türkiye'de koronavirüs salgınından en fazla etkilenen meslek gruplarının başında müzisyenler geldi. Uzun süreden bu yana kapalı olan eğlence mekanları nedeniyle herhangi bir yerde sahne alamayan müzisyenler de tüm meslek sahipleri gibi normalleşme adımlarından kendileriyle ilgili çıkacak kararı bekledi.

Tüm bu yaşananların üzerine müzik piyasasıyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mayıs ayında da uzatılan müzisyenlere destek kampanyasının 1 ay daha uzatıldığını ve müzisyenlere Haziran ayında tek seferlik 3 bin TL ödeme yapılacağını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın resmi hesabından yapılan resmi açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Müzik emekçilerimiz için 'Müzik Susmasın' sloganıyla başlattığımız proje desteği haziran ayında tek seferde 3 bin lira ödemeyle devam ediyor. Toplam destek miktarını yaklaşık 250 milyon liraya ulaştırmış olacağız" dedi.

Bakmadan Geçme