Lavrov, Rus Yengeyi Sordu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu esnafhaber tv.com Genel Yayın yönetmenimiz Fehmi Çalmuk'a yaptığı açıklamada ' Sayın Lavrov görüşmemizde belediye başkan adayımızı çok merak ettiğini ve adaylığını sevinçle karşıladığını belirtti. Güzel de oy aldı seçimlerde... Alanyalılar ciddi destek verdi bu durum Türkiye'de Demokraside eriştiği seviyeyi gösteriyor" dedi. Alanyalı olan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu Rus asıllı Anastasia Petrova Çetinkaya'yı cesareti ve demokratik katkısından dolayı kutladı.

Bağımsız belediye başkan adayı Rus asıllı Anastasia Petrova Çetinkaya'ya, sandıktan toplam 1.303 oy çıktı. Oyların yüzde 0,79'unu alarak beşinci oldu. Alanya Belediye başkanlığı seçimlerini Cumhur İttifakı’nın Adayı Adem Murat Yücel  oyların yüzde 57,61'ini alarak kazandı.

1983 yılında Rusya'nın kuzeyinde yer alan Murmansk şehrinde doğan Anastasia Petrova Çetinkaya Norveç ve Rusya'da iki üniversite bitirdi. Petrova, beş dili akıcı şekilde konuşuyor. Çetinkaya, asıl mesleği olan Proje ve İş Geliştirme Uzmanlığı'nın yanı sıra uzun süre gazetecilik de yaptı.

Bakmadan Geçme