Lezita , 1,35 Milyar Liralık Yatırım Yapacak

İzmir'deki fabrikasında maksimum kapasiteye ulaşan Lezita, büyüyen iç ve dış pazarı dikkate alarak üretimini iki katına çıkarıyor. Kahramanmaraş'a yatırım kararı alan şirketin yeni entegre tesisi, 1 milyar 350 milyon liraya mal olacak.

Abalıoğlu Grubu’na ait Türkiye’nin en büyük piliç eti üreticilerinden Lezita, Kahramanmaraş’a yatırım kararı aldı. İzmir’deki fabrikasında maksimum kapasiteye ulaşan firma, büyüyen iç ve dış pazarı dikkate alarak üretimini iki katına çıkaracak.200 bin metrekare alanda hayata geçirilecek entegre tesis, 1 milyar 350 milyon liraya mal olacak. Temelinin atılmasını takiben iki yıl içinde üretime başlaması hedeflenen Lezita Kahramanmaraş Üretim Tesisi;

Bütün piliç, parça piliç ve ileri işlem (kaplamalı ürünler, şarküteri, köfte, döner) hatlarından oluşacak. Tesiste 3 bin kişi istihdam edilecek. Sözleşmeli üreticiler, tedarikçiler dikkate alındığında ise Lezita’nın bölgede sağlayacağı istihdam 10 binin üzerine çıkacak.

Yeni yatırımın temelini 2022’nin ilk çeyreğinde atmayı hedeflediklerini kaydeden Lezita Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Abalıoğlu, “Bu yatırım hem Türkiye beyaz et sektörüne ivme kazandıracak hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacak.

Kahramanmaraş’ta ilk aşamada yıllık 150 bin ton piliç eti, 35 bin ton ileri işlenmiş ürün üretimi hedefliyoruz. İkinci aşama yatırımlar ile toplamda 300 bin ton piliç eti, 75 bin ton ileri işlenmiş üretim kapasitesine ulaşacağız. Kahramanmaraş’ta entegre et tesisine ek olarak aynı bölgede 90 bin m2’lik alanda broiler yem fabrikası ve 80 bin m2’lik alanda kuluçkahane tesisini hizmete alacağız.

Ayrıca Niğde’de 40 bin m2’lik damızlık yemi tesisi ve yine Niğde’de toplam 400 bin m2’lik damızlık kümesi ile yatırımımızın toplam tutarı 130 milyon Euro’yu bulacak” diye konuştu.

Lezita Genel Müdürü Mesut Ergül ise yeni üretim tesisi ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’daki bayilere ürün sevkiyatını kolaylaştırmayı, ayrıca nakliye maliyetini de azaltmayı hedeflediklerin söyledi.

Ergül, “İzmir Kemalpaşa’daki üretim tesisimizde üretime tam kapasite devam ediyoruz. Lezita olarak günden güne artan iç ve dış pazardaki talebi kesintisiz olarak karşılayabilmek adına hayata geçirdiğimiz yeni üretim tesisi, markamızın önemli ihracat pazarlarından Ortadoğu ülkelerine olan yakınlığı ile de avantaj sağlayacak.

Mevcut tesisimiz ve aynı kapasitedeki yeni tesis ile üretim kapasitemizi iki katına çıkaracağız. Hedefimiz, 3 yılda tamamlanacak yatırımla yurtiçi ve yurtdışında liderliğe ulaşarak pazar lideri olmak” diye konuştu.

Bakmadan Geçme