Lokantacılar isyanda: Günah keçisi esnaf mı?

Sakarya'da lokantacılar isyanda: 'Otobüsler yolcu alıyor, Çarşamba pazarında üst üste alış-veriş serbest ama lokantalar açılmıyor'

Lokantacılar isyanda: “Otobüsler yolcu alıyor, Çarşamba pazarında üst üste alış-veriş serbest ama lokantalar açılmıyor”

adayorum.com internet sitesinin haberine göre, Sakarya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Serdar Gök Sakarya'da vaka sayıları yüz binde 100'ün altına düşmesine rağmen lokanta, kafeterya gibi iş yerlerinin açılışına izin verilmemesine tepki gösterdi. Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Gök yaptığı yazılı açıklamada Sağlık Bakanlığı'nca alınan kararı "Günah keçisi Sakaryalı esnaf mı?" diye sorguladı.

"İSTANBUL KOCAELİ AÇIK SAKARYA KAPALI"

Serdar Gök yaptığı açıklamada "İlimizde vaka sayıları yüz binde 90 civarında, komşumuz olan Kocaeli, İstanbul ve benzeri şehirlerde Sakarya’nın vaka oranından kat kat fazla olmasına rağmen bu şehirlerdeki lokantalar kafeteryalar restoranlar hizmet vermektedir. Fakat Sakarya kırmızıdan turuncuya geçmesine rağmen lokantalar restoranlar kafeteryalar hala kapalı olmasını anlamakta güçlük çekiyoruz." dedi.

"ÇARŞAMBA PAZARINDA MİLLET ÜST ÜSTE"

Lokantacılar haricinde çok daha yakın temasla hizmet verilmesine rağmen otobüsler, pazar yerleri gibi bir çok sektörün açık olduğuna dikkat çektiği açıklamasına şöyle devam etti; " Bu gün baktığımızda otobüslerde tam kapasite yolcu alma onaylanmış durumda düşünsenize 50 kişi en az 5 saat 6 sat bir arada yolculuk edebiliyor. Bu durumu anlamakta güçlük çekiyoruz. Lokantacı esnafının burada günahı ne tekrar bugün baktığımız zaman Sakarya’da Çarşamba Pazarı bugün itibariyle tekrar açıldı. Burada insanlar virüs yayılmıyor mu? Sadece lokantalar ve restoranlarda mı virüs yayılıyor? Sakarya lokantacılar esnafının artık dayanacak gücü kuvveti kalmamıştır." dedi.

GÜNAH KEÇİSİ LOKANTACILAR MI?

Sakarya'da lokantacı esnafının büyük bir zorluk içinde hayatını devam ettirmeye çalıştığına değinen Gök; "Her geçen gün durumun vahameti büyümektedir. Lokantacı esnafları evine ekmek götüremeyecek duruma gelmiştir. Şu an lokantacı esnafı ne SGK’sını ne de Bağkur’unu ne de vergisini yapılandırmasını ödeyemez hale gelmiştir. Günah keçisi sadece lokantacılar esnafı mıdır?" diye sordu...

"HES KODUYLA AÇILMALIYIZ"

Yaşanan olayın bir haksızlık olduğunu iddia eden Lokantacılar Odası Başkanı; "Şu an bir haksızlıkla karşı karşıya olduğumuzu düşünüyoruz. Sayın devlet yetkililerimizden lokantacılar esnafının feryadını duymasını ve bir çözüme ulaştırmasını bekliyoruz. Lokantacı esnafı her şehrin ticari anlamda lokomotifidir. Işıklarımız sönmesin istiyoruz. Lokantalarımızın kontrollü bir şekilde açılmasını istiyoruz. Ama HES kodu zorunlu olsun masa mesafesi olsun her lokanta kapasitesinin P sini alsın biz kısacası lokantacı esnafı olarak her şeye uymaya hazırız." dedi.

Bakmadan Geçme