• Haberler
  • Yaşam
  • Maarif Vakfı' 'Türk'üm dedin, ırkçılık yaptın' diye öğretmeni işten attı

Maarif Vakfı' 'Türk'üm dedin, ırkçılık yaptın' diye öğretmeni işten attı

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin kesinlikle duymaması gereken bir olay daha yaşandı. 15 Temmuz'dan sonra FETÖ'nün okullarını devralan Maarif Vakfı'nın Nijer'de okullarında görev yapan bir Türk öğretmen ırkçılık yaptığı gerekçesiyle işten atıldı. Irkçılık suçlamasına göre öğretmen çocuklarını küçük düşüren Nijerli okul görevlilerine 'teninin rengini' göstermiş.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Maarif Vakfı' 'Türk'üm dedin, ırkçılık yaptın' diye öğretmeni işten attı

Avrupa Kupası'nda Melih Demirel'in yaptığı bozkurt işareti ile yeniden tartışılmaya başlayan Türkçülük ve Türk düşmanlığı tartışmaları konusunda ilginç bir olay bilgisi daha haber merkezimize ulaştı. Nijer’de Maarif Vakıfı’na bağlı bir okulda bir Türk öğretmenin Nijerli öğretmenlere “vücut tenini gösterip ırkçılık yaptığı” iddiasıyla işten atıldığı öne sürüldü. 

Hain terör örgülü FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminden sonra Türkiye birçok ülkede olduğu gibi Afrika'da da FETÖ okullarına karşı kampanya başlatmış bir çok Okul Türkiye Cumhuriyeti Devleti kontrolünde olan Maarif Vakıfı’na geçmişti.

Haber merkezime ulaşan iddiaya göre Nijer’de Vakfın büyük kampüs diye bilinen Nijer Türk Dostluk Okulları (L'école de l'amitié Nigero - Turc ) nda görevli bir öğretmen Vakfın Mevlana okulunda 11 ve 12 sınıfta okuyan iki çocuğunun okul taksidini ödenmesine karşılık, muhasebe servisine işlenmemesi nedeniyle ilginç bir mobbinge maruz kaldı. Okul yönetimi ders esnasında diğer öğrencilerin içinde iki Türk öğrenciye “Okul paranız ödenmedi. Yarın okula gelmeyin” diyerek bir zarf uzattılar. Çocuklarının mobbinge uğraması , diğer çocukların yanında küçük düşürülmesi üzerine öğretmen baba muhasebe servisinden verilen dekontları yanına önce muhasebe servisine sonra okul yönetimine gitti.

İddia bununla sınırlı değil. Öğretmen belgeleri gösterip ödemenin yapıldığını ispatladıktan sonra Nijer’li iki kadın görevliden ve okul müdüründen “öğrencilerin yanında çocuklarımdan özür dileyip yanlışlık olduğunu” belirtmelerine yönelik istek de bulundu.

Ne oldu ise bu istekten sonra oldu

İddiaya göre Maarif Vakfı İnsan Kaynakları Başkanlığı öğretmene “savunma yapması için” belge gönderdi. Belgede öğretmenin öne sürdüğü gibi “çocuklarına zarf uzatılarak okula gelmeyin” diye uyarılmasının aksine taksit ödemesinin gecikmesi nedeniyle SMS mesajı gönderilmesin sonra okulda yaptığı eylemden bahsediliyordu.

İddiaya göre belgede şu ifadeler yer alıyor:

“Okulda görev yapan psikolog Mariama Moussa Mahaman ve yine aynı okulda görev yapan sekreter Mme Yacouba Chenfatou’ya “teninizi göstererek ve bağırarak ‘Ben Türk'üm Bana saygı duyacaksınız şimdi gidin tüm sınıfın önünde çocuklarımın ödemesini yaptığımı söyleyin’ ifadeleri kullandınız”

Bu ifadeler karşısında şok olduğu belirtilen öğretmenin savunmasını yaparak kendisine verilen belgeleri sunmasına karşılık bu kez de“çalışma arkadaşlarınıza ırkçılık” yaptınız” denilerek işten atıldı.

Öğretmenin işten atıldığı maddeler ise daha da ilginç:

“Maarif Vakfı İnsan Kaynakları Yönetmeliğinin 5.13 4.2.e maddesi:

Vakfın misyonuna İmaj ve itibarına zarar verecek nitelikte faaliyette bulunmak

“4857 İş Kanunu 25/2 maddesi d bendi:

İşçinin işverene yahut onun ailesi üyelerinden birine yahut işverenin başka işçisine sataşması iş yerine sarhoş yahut uyuşturucu madde almış olarak gelmesi ya da iş yerinde bu maddeleri kullanması

e bendi: İşçinin işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunması

haklı fesih sebebi niteliğindedir

Bu iddialara karşı Maarif Vakfı’nın ne cevap vereceği merakla bekleniyor. Ayrıca Maarif Vakfı’nın Nijerdeki okullarına yönelik bu iddialar başta olmak diğer olayları doğrulayan belgeler haber merkezine ulaştığında yayınlayacağımızı belirtmek isteriz.

FETÖ’nün okulları Maarif Vakfı'nda

Hain terör örgülü FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminden sonra Türkiye birçok ülkede olduğu gibi Afrika'da da FETÖ okullarına karşı kampanya başlatmış bir çok Okul Türkiye Cumhuriyeti Devleti kontrolünde olan Maarif Vakıfı’na geçmişti. İşte böyle bir okuldan biri olan Nijer'in başkenti Naiamey’de bulunan toplam 3 kampüste 1600 öğrencinin okuduğu Nijer Türk Dostluk Okulları (L'école de l'amitié Nigero - Turc ) modern binasıyla dikkat çekiyor. Nijer’de okulların 3 kampüsü bulunuyor. Franco Arabe kampüsü, Mevlana kampüsü, Büyük kampüs

Maarif Vakfı internet sitesinin Nijer’de okullarına yönelik web sitesinde öğrenciler için şu ifadeler yer alıyor:

“Öğrencilerimizin kendileri ve her iki ülke için de şaşırtıcı olanı başarma potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz.

Onlara en iyi eğitimi, anlayışı ve teşhiri sunacağımızdan emin olmak için iradeye, niyete, kaynaklara ve stratejiye sahibiz.

Bu yüzden Maarif en iyi okuldur.”

Aynı sitede ise öğretmenler içinde yer alan ifadeler ise daha ilgi çekici:

“Vakıf, işe alınan öğretmenlerin mesleki gelişimlerine büyük önem vermektedir. Sonuç olarak Maarif öğretmenlerine periyodik olarak yerinde veya teknolojik araçlarla sağlanan uzaktan eğitim yoluyla alan bilgisi, etkili öğretme becerileri, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, veli ve öğrencilerle iletişim, çok kültürlü eğitim ve 21. yüzyıl gibi konularda sürekli eğitim verilmektedir. yetenekler. Vakıf, öğretim elemanları arasında olumlu ilişkiler ve etkili iletişimin sağlanması amacıyla öğretmenlere düzenli olarak Türkçe ve yerel dillerle ilgili dersler sunmaktadır.

Vakıf, eğitim çerçevelerini akademik ve profesyonel açıdan geliştirmek için Türkiye'deki ve çeşitli ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarıyla işbirliği yapmaktadır.

“Vakıf, öğretim elemanlarının kişilik haklarına saygı gösterir, moral ve motivasyonlarının yüksek tutulması için çaba gösterir.”

 

Bakmadan Geçme