Bir facia haberi de Mardin'den geldi: 20 kişi öldü 26 yaralı var

Gaziantep'te 15 kişinin hayatını kaybettiği kazadan sonra bir acı haber de Mardin'den geldi. Derik ilçesinde TIR ile 2 aracın karıştığı kazada yaralılara müdahale eden ekiplere bir başka TIR çarpıp daha sonra kıraathaneye daldı. Kaza bölgesine giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Bir trafik kazasında 20 kişinin hayatını kaybetmesi, insana söyleyecek söz bırakmıyor. Devletimizin tüm imkanlarıyla kazazedelerimizin yanındayız. Biz de burada sabaha kadar hem kazaya sebebiyet veren sürecin nasıl olduğunu hem de kimin ihmali varsa arkadaşlarımızla bu değerlendirmeleri yapacağız. Şu an İki şoför de gözaltında' dedi.

Gaziantep’te 15 kişinin yaşamını yitirdiği, 31 kişinin de yaralandığı katliam gibi kazanın bir benzeri Mardin’in Derik ilçesinde meydana geldi. İlçede akaryakıt istasyonu yakınında meydana gelen kazada freni boşalan TIR önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla attı.

Son dakika: Bir acı haber de Mardinden geldi Yaralılara müdahale eden ekibe TIR çarptı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Kazazedelere yardım eden görevliler ile çevrede toplanan vatandaşlara freni boşalan başka bir TIR çarpıp daha sonra kıraathaneye daldı. Can pazarının yaşandığı kazada ilk belirlemelere göre, aralarında çocukların da bulunduğu 8 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

BAKAN SOYLU BÖLGEYE GİTTİ

Mardin’de yaşanan Trafik kazası nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bölgeye gittiği öğrenildi.

Son dakika: Bir acı haber de Mardinden geldi Yaralılara müdahale eden ekibe TIR çarptı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

BAKAN KOCA: 16 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İkinci bir  trafik kazası  haberiyle daha sarsıldık. Mardin’in Derik ilçesi üç yol mevkiinde freni patlayan tırın kalabalığın arasına girmesi sonucu meydana gelen kazada 16 kişi hayatını kaybetti, 8’i ağır olmak üzere 29 kişi yaralandı" ifadelerini kullandı.

ADALET BAKANI BOZDAĞ: TAHKİKAT BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'da Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Mardin Derik İlçesinde meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" dedi. Bozdağ, kazayla ilgili Derik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adlî tahkikatın başlatıldığını belirtti.

Bakmadan Geçme