Market zincirlerinden indirim haberleri peş peşe gelmeye başladı

Cumhurbaşkanlığı Kararıyla gıdada yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülen KDV oranını etiketlere yansıdı. 14 Şubat Pazartesi günü itibarıyla marketlerde yüzlerce gıda ürününde indirime gidildi. Birçok markadan indirim haberleri peş peşe geliyor.

Yaşanan pandemi ve kuraklığa bir de Türkiye’deki döviz dalgalanması eklenince son dönemde ülke olarak belki de en çok konuştuğumuz konu gıda fiyatları oldu. Artan maliyetler çiftçiden tedarikçiye ve son tüketiciye kadar her kesimi ciddi olarak etkiledi. Bakanlıklardan sivil toplum kuruluşlarına pek çok kesim bu soruna çözüm bulmak için çalışmalar yürütmeye başladı. Gıda perakendecileri de güvenilir ve kaliteli ürünleri en uygun fiyatlarla, müşterilerine en yakın noktadan ulaştırmak için çalışmalarını sürdürdüler. Cumhurbaşkanlığı Kararıyla gıdada yüzde 8’den yüzde 1’e inen KDV’nin ardından gözler raflara çevrildi.

Market

DEV MARKET ZİNCİRLERİNE İNDİRİM ÇAĞRISI

Üyeleri arasında BİM’den CarrefourSA’ya Migros’tan Şok’a kadar tüm büyük gıda perakendecilerini bulunduran Gıda Perakendecileri Derneği’nden yapılan açıklamada da, şu ifadelere yer verildi:

“Umudumuz, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından sağlanan KDV indiriminin gıda sektörünün enflasyona karşı topyekûn bir seferberliğe başlamasına vesile olmasıdır. Esasen maliyet enflasyonu yaşamaktayız. Bu nedenle üreticisinden nakliyecisine, tedarikçisinden depocusuna kadar bütün iş ortaklarımıza gıda enflasyonuna karşı beraber mücadele etmek için çağrı yapıyoruz. Gelin, devletimizin desteğini kısa vadeli ve geçici bir çözüm olarak değil; gıda sektörünün yarınlarını güvenle inşa etmemizi sağlayacak bir dönüşüm fırsatı olarak görelim.”

ŞOK Marketler

ŞOK MARKET BİRÇOK KATEGORİDE İNDİRİME GİTTİ

Yapılan KDV indirimi ŞOK Marketler’de raflarındaki yüzlerce ürüne yansıdı. Bugün itibarıyla başlayacak olan gıda ürünlerindeki fiyat indirimi bakliyattan yağa, tüm gıda ürünlerinde ŞOK’un onlarca kategorideki yüzlerce ürününe yansımış durumda.

Happy Center CEO’su Yavuz Altun

HAPPY CENTER DA HAREKETE GEÇTİ

Happy Center da KDV indirimini bugün sabah saatlerinden itibaren tüm marketlerinde etiketlerine yansıttı. Dün akşam saatlerinden itibaren bütün gıda ürünlerinde indirimi etiketlere yansıtmak için sabaha kadar çalıştıklarını belirten Happy Center CEO’su Yavuz Altun, “Temel gıda ürünlerinde yapılan KDV indirimini bugün sabah saatlerinden itibaren fiyatlara yansıttık. KDV’de yapılan 7 puanlık indirim tüm etiketlerimize en az yüzde 7’lik indirim olarak yansıdı. Bazı ürünlerde biz de kendi inisiyatifimizi kullanarak daha fazla indirime gittik. Bu KDV indiriminin başta halkımıza ve ekonomimize olumlu yansıması en büyük temennimiz” dedi.

Özen Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özen

ÖZEN GRUP’TAN YÜZDE 7’YE EK YÜZDE 7 İNDİRİM

Türkiye genelinde 160’ın üzerinde marketi bulunan Özen Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özen, gıda fiyatlarının çok yükseldiği bu dönemde açıklanan KDV desteğinin çok önemli bir destek olduğunu, vatandaşların gıdaya kolay ulaşabilmesi adına yüzde 7 üzerine ek yüzde 7’ye varan indirimin de kendileri tarafından yapılacağını söyledi. Özen, “Bugün itibariyle KDV desteğine ek olarak bir çalışma da biz yaparak fiyatlarımızı güncelliyoruz. Bu kapsamda, yüzde 10 ila 14 arasında indirimleri tüm marketlerimizde fiyatlarımıza yansıtacağız” dedi.

Casper Excalibur

CASPER DA ‘KDV BİZDEN’ KAMPANYASI BAŞLATTI

Casper’dan da kullanıcılarını sevindiren bir haber geldi. Casper Excalibur, mobil platformlardaki en güçlü işlemci, ekran kartı ve ekran teknolojisine sahip Excalibur G911’de, kullanıcılara KDV oranı kadar indirim sunduğu “KDV Bizden” kampanyasını başlattı. "Daha iyisi yapılana kadar en iyisi bu!" sloganıyla duyurulan ve KDV oranı kadar indirim sunulan kampanya tam 10 gün boyunca sürecek ve sadece Casper web sitesindeki alışverişlerde geçerli olacak.

İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz ise, “Cumhurbaşkanımızın temel gıda maddelerinin KDV’sinin yüzde 1’e indirilmesi müjdesinin enflasyona çare olacağına inanıyorum. Bu konuda iş dünyasının üzerine düşen görevler de var. İş dünyası olarak biz de KDV indirimi kadar feragatta bulunmalıyız. Böylece KDV indiriminin etkisi katlanmış olur” ifadelerini kullandı.

Market

İNDİRİM BU ÜRÜNLERİ KAPSIYOR

Söz konusu düzenlemeyle Özel Tüketim Vergisi’ne tabi tutulan meyve suları, kola, havyar gibi ürünler hariç olmak üzere KDV indirimleri; pirinç, bulgur, nohut gibi tüm bakliyat ürünleri, su, çay, şeker, tuz, sıvı ve katı yağlar, kırmızı et, beyaz et, balık, süt, yoğurt, peynir, zeytin ve bunlardan yapılan ürünlerin fiyatlarına yansıtıldı.

Ayrıca yumurta, patates, soğan, biber, domates, salatalık gibi sebze ürünleri; meyveler, fındık, ceviz, Antep fıstığı, badem gibi kuruyemiş ürünleri; konserveler, turşu, salça, reçel, bal, pekmez, tahin helvası, fındık ezmesi, çikolata, lokum, bisküvi, kraker, gofret, pasta, kek, baklava, yufka, makarna, şehriye, tahıl gevreği, baharatlar, bebek mamalarında da KDV yüzde 1’e düşürüldü.

Bakmadan Geçme