Marketlere Kısıtlamalar Kalıcı Olmalı

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz önemli açıklamalarda bulundu.

Marketlerde kapanma sürecinde bazı ürünlerin satışına sınırlama getirilmesi esnaf tarafından olumlu karşılandı. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz;

" Tam Kapanma döneminde iş yerini açamayan kırtasiye, züccaciye, giyim ve tekstil, elektronik eşya sektöründeki binlerce esnaf ve sanatkarların zincir marketler karşısında mağdur olduğunu dile getirdi.

Yılmaz, Market Tedbirleri Genelgesi ile bu haksız rekabetin önüne geçildiğini ifade etti.

İçişleri Bakanlığı haksız rekabeti önlemek amacıyla Market Tedbirleri Genelgesi yayınladı. Genelgeye göre marketlerde zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek."

Yılmaz, “ Mahalle esnafını bitiren, her sokakta açılan bu zincir marketler A’dan Z’ye her şeyi satıyorlar.

Üstelik marketlerde sosyal mesafeye uyulmadığını da görüyoruz. Bunlara bir yerde dur denmeliydi. Esnafımız, geçici olsa da rahat bir nefes alacaktır.” dedi.

Yılmaz, uygulamanın pandemi sonrasında da devam etmesi gerektiğini belirtti.

Esnafın uzun zamandır AVM’lere ve zincir marketlere düzenleme getirilmesini beklediğini ifade eden Yılmaz, “ Perakende Yasası ile öngörülen düzenlemeler pandemi sayesinde hayat buldu. Türkiye’de en çok AVM ve zincir market İstanbul’da bulunuyor.

AVM’ler  ve zincir marketler pazar günü kapalı olmalı. Ayrıca çalışma saatlerine ve sattıkları ürünlere sınırlanama getirilmeli.” dedi.

Bakmadan Geçme