Memur-Sen'den ek zam açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, 'Memur-Sen Genel Yönetim Kurulu olarak, Bakan Bilgin ile ek zam talebimizi görüştük.' dedi.

Memur  Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i ziyaret etti.

ZİYARET SONRASI AÇIKLAMA!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, gerçekleştirdikleri ziyarete ilişkin Twitter'daki hesabından açıklamada bulundu.

Yalçın, "Memur-Sen Genel Yönetim Kurulu olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile ek zam talebimizi görüştük. Vergi muafiyetinin nasıl yansıyacağını konuştuk. Ekonomideki dalgalanma nedeniyle alım gücü düşen kamu görevlileri için ek zam görüşmelerimizin başlamasını istedik" dedi.

"ENFLASYON FARKININ ÜZERİNDE BİR SOSYAL REFAH DÜZENLEMESİ YAPILACAK"

Bakanlık'tan memurların ek zammına ilişkin yapılan açıklamada şöyle denilmişti:

"Son dönemde kurda yaşanan hareketlilikten kaynaklanan ekonomik dalgalanmalar dolayısıyla toplu sözleşmenin ilgili maddelerinde güncellemeye gerek duyulmuştur. Bu nedenle yetkili konfederasyon ve sendikalarımızla yaptığımız görüşme sonucunda kamu çalışanlarımızın alım gücünü yükseltmek için toplu sözleşmemizde yer alan enflasyon farkını da dikkate alarak bir sosyal koruma çalışmasını kapsamlı hale getirmeyi ek protokol olarak değerlendireceğiz.

Söz konusu çalışma, sadece doktorları değil bütün sağlık personelini gözeten, bununla da sınırlı kalmayıp tüm kamu personelimizi kapsayacak şekilde enflasyon farkının üzerinde bir sosyal refah düzenlemesi olarak yapılacaktır.

Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzün arkasında durarak, ekonomideki dalgalanmaların kamu çalışanlarımız üzerindeki etkisini bertaraf edecek bu düzenlemeyi en kısa sürede tamamlamak için çalışmalarımız devam etmektedir."

Bakmadan Geçme