Memursen Sağ Yumruğunu Kadırdı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, seçimlerden sonra iş başına gelen  CHP'li belediye başkanlarını  "Tahammülsüzlükle" suçladı. Bem-Bir-Sen Başkanlar Kurulu toplantısına katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bu düpedüz tehdittir, şantajdır, baskı ve yıldırmadır. Buna asla sessiz kalmayız, tüm bileşenlerimizle tepkimizi sonuna kadar ortaya koyarız” şeklinde konuştu.

İşaret Fişeği  Seçimlerden sonra şekillenen belediye yönetimlerinin seçim boyunca çalışma barışını sağlayacaklarını ifade etmelerine karşın, göreve geldiklerinden bu yana tahammülsüz tavırlar sergilediğine dikkati çeken Yalçın, "Fakat bizim varlığımıza saygı duyulmadığı yerde de kesinlikle tevazu göstermeyeceğiz. Bunun altını bir kez daha çiziyorum” dedi. Yalçın konuşmasına şöyle devam etti: “Daha göreve bile başlamadan, alana bir anda baskının, şiddettin, şantajın sahaya sürülmüş olduğunu görüyoruz. Buna ilişkin yaklaşımımızı ortaya koyduk. Net olarak ifade ediyoruz ki, bu tip şantajlara asla boyun eğmeyiz. Memur-Sen ailesi büyük bir aile ve Türkiye’nin en büyük emek hareketi. Bu haftaya koyduğumuz irade sadece işaret fişeğidir. Sadece mesajın doğru anlaşılmasına ilişkin bir ifadedir. Eğer bu tip tavırlar devam ederse Memur-Sen olarak örgütlü gücümüzü sahaya çekerek bu konuda asla sessiz kalmayacağımızı ve hukukun bütün yollarını kullanarak kimliksiz yapıların ortaya koyduğu baskılara boyun eğmeyeceğimizi bir kez daha beyan ederiz.”

Uslu: Üyelerimiz zorla istifa ettiriliyor Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu, “Sendikacılığı ideolojik bir aygıta dönüştüren, emeğe ve emekçiye saygısı olmayan sendikal zihniyet, 31 Mart seçimlerinin sonuçlarıyla yeniden sahneye çıkmıştır” dedi. Uslu, “Seçimin sonuçları açıklanır açıklanmaz birçok belediyede üyelerimize baskı yapılmakta, bazı sendikalar üyelerimizi Bem-Bir-Sen’den istifa ederek kendi sendikalarına geçmeye zorlamaktadırlar. Şu ana kadar birçok üyemiz baskı ve tehditle istifa ettirilmiştir. Diğer üyelerimiz üzerindeki istifa baskısı da sürmektedir.”  diye konuştu. Memursen yalnızca CHP'nin yönettiği Ankara,Elmadağ'da değil  MHP'nin yönettiği Bayburt, Bozüyük, Sorgun, Tosya,, Ödemiş, Çankırı seçim bölgelerinde de üyelerinin zorla istifa ettirildiğini belirtildi.  

Bakmadan Geçme