• Haberler
  • Eğitim
  • Mesleki Eğitimde Çırak ve Kalfa Sorununa Çözüm Arayışı

Mesleki Eğitimde Çırak ve Kalfa Sorununa Çözüm Arayışı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Vekili ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, sektördeki çırak ve kalfa sorunları üzerine önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nden Süleyman Akgül ve Antalya'daki çeşitli eğitim kurumlarından müdürlerin katılımıyla yapılan toplantıda, mesleki eğitimin güçlendirilmesi için atılması gereken adımlar ele alındı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Vekili ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, "Ülkemizin doktor, mühendis ve öğretmen kadar, ekonomimize yön veren sanatkârlara da ihtiyacı var^dedi.

Çırak ve Kalfa Sorununa Çözüm Önerileri

Ziyarette, meslek lisesi mezunlarının askerlik erteleme süresinin 3+3 yıl olarak uygulanması, mezunlara pasaport kolaylıklarının sağlanması ve mesleklerin ortaokul müfredatına dahil edilmesi gibi öneriler tartışıldı. Dezavantajlı bölgelerdeki okullarda mesleki eğitim derslerinin zorunlu hale getirilmesi ve bu derslerin öğretmenler tarafından resmi olarak verilmesi gerektiği vurgulandı.

Mesleki Eğitimde Farkındalık Artırma Çalışmaları

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, mesleki eğitimin önemine dikkat çekmek için Antalya’da Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bir bilgilendirme kampanyası başlattıklarını duyurdu. “Neden Meslek Lisesi?” temalı toplantılarla velilerin bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Dere, "Ülkemizin doktorlara ve mühendislere olduğu kadar, ekonomiye yön veren sanatkârlara da ihtiyacı var. Meslek eğitimine yönelimi artırmalıyız" dedi.

Bu toplantılara, esnaf oda başkanları, işverenler, öğretmenler ve ilgili sektör temsilcilerinin yanı sıra akademisyenlerin de katılması planlanıyor.

Bakmadan Geçme