Metro'nun Kooperatifçilik Formülü

Metro Türkiye CEO'su Sinem Türüng 'Coğrafi işaretli ürünlerin tescil edilmesinden ihracatına ve restoran menülerine dâhil edilmesine kadar tüm süreçlere verdiğimiz destekle ürüne, üreticisine ve ülke ekonomisine fayda sağlayan bir model oluşturuyoruz' dedi.

Dünyanın 34 ülkesinde 16 milyon müşteriye hizmet veren dünyanın önde gelen perakende şirketlerinden. Globalde ve Türkiye’de horeca sektörünün bir numaralı iş ortaklarından Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, Metro Firması olarak Kooperatifleri Öne çıkartmaya çalıştıklarını söyledi.

“Coğrafi işaretli ürünlerin tescil edilmesinden ihracatına ve restoran menülerine dâhil edilmesine kadar tüm süreçlere verdiğimiz destekle ürüne, üreticisine ve ülke ekonomisine fayda sağlayan bir model oluşturuyoruz” diyen  Sinem Türüng, Hürriyet Gazetesi’nden Elif Ergü ile yaptığı röportajda, “Yüzde 98 oranında Türkiye’de üretilen ürünleri satıyor, yerel markaları destekliyoruz” diye konuştu,
Türüng konuşmasına şöyle devam etti: 

“Bizim sratejimizde bölgesel ürünü kullanmak, yerel ürün kullanmak var. Bu noktada, teknoloji kullanımından doğru ambalaj kullanımına, soğuk zincir koruma sistemi uygulamamızdan hidrofonik üretime kadar birçok alanda çiftçilerimize destek oluyoruz. Kırsal kalkınma ve yerel ürünlerin ana kaldıracı olarak gördüğümüz kooperatifleri öne çıkarma çabalarımız sürüyor. Yüzde 98 oranında Türkiye’de üretilen ürünleri satıyor, yerel markaları destekliyoruz. 800’ün üzerinde üretici, üretici örgütü, kooperatif ve diğer tedarikçilerle iş birliği içindeyiz. 5 bin 44 tedarikçimizin yüzde 99’unu yerel tedarikçilerin oluşturması da bu konuya verdiğimiz önemin bir göstergesi.  Seyit domates, Gülpembe domates, hançer biberi, Diyarbakır karpuzu ve farklı patates çeşitleri dâhil olmak üzere birçok orijinal yerli tohum korumamız altında bulunuyor.”

 Sinem Türüng kimdir?

Edirne doğumlu Sinem Türüng Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu. Sinem Türüng 1999’da kariyerine Metro Türkiye’de başladı. 2001 yılında Düsseldorf Metro Global Holding’te bütçe planlama uzmanı olarak çalıştı. Daha sonra Asya, Rusya ve Ukrayna bölgesinin başına geçti. 2006 yılında Metro Hırvatistan’a idari işler grup müdürü olarak atandı. İlk yönetim kurulu üyeliğini de yurtdışında yaptı. Metro Türkiye yolculuğu ise 2014 yılında yeniden CFO olarak başladı. 2018 yılında Metro satış ve operasyon direktörü oldu.1 Ekim’de de Metro Türkiye CEO’su oldu.
 

Bakmadan Geçme