MHP İl Başkanı Sonunda Patladı

Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP'nin Edirne İl Başkanı Zakir Tercan'dan beklenmedik bir esnaf çıkışı geldi.

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan’dan çarpıcı bir esnaf analizi geldi.  Tercan Arasta Çarşısı esnaflarını dolaştırdıktan sonra yaptığı açıklamada “ Bir dokun bin ah işit. Esnaf, BAĞ-KUR ve SSK primlerini ödeyemiyor, kirasını ödeyemiyor, vergisini ödeyemiyor işçinin maaşını ve sigortasını ödeyemiyor, siftah yapamıyor. Şu an esnaf batma noktasına gelmiştir bir an evvel Devletimiz esnafa gereken yardım elini uzatmalı” dedi.

MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan’ın bu açıklamaları trakyaanaliz.com internet sitesinde yayınlandı.  Başkan Tercan açıklamasında şunları söyledi:

Esnafı Bir Dinledik, Bin Ah İşittik

MHP il yönetimi olarak Arasta Çarşısı esnafları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sadık Sayın Adem Bayrak’ı Başkan yardımcısı Sayın Aykut Demirkol'u yönetimini ve Arasta Çarşısı esnafını ziyaret ettik. Esnafımız da bire bir görüşüp konuşup dertlerini dinledik. Vakıf kiracılarının sıkıntıları dertleri çok…Bir dokun bin ah işit. Edirne esnafının ve halkının derdi ile dertlenen sevincini sevinciyle sevinen o için değil insani bir vazife diye yanındayız sesi olmayı görev sayarız. Çünkü biz Milliyetçi Hareket Partisi’yiz…

Esnaf Batma Noktasına Geldi

Esnaf, BAĞ-KUR ve SSK primlerini ödeyemiyor, kirasını ödeyemiyor, vergisini ödeyemiyor işçinin maaşını ve sigortasını ödeyemiyor, siftah yapamıyor.

İşlerinin olmaması nedeniyle dükkanlarını ya kapatıyor ya da devretmeye çalışıyor. Şu an esnaf batma noktasına gelmiştir bir an evvel Devletimiz esnafa gereken yardım elini uzatmalı…Rahat bir nefes aldırmalı. Gereken yapılmalı. Küçük esnaf kendi emeğiyle yaşar, kazandığı ile harcar.., Her vatandaş gibi devlete vergisini öder.

Turist Gelmiyor, Esnaf Dükkanını Açmıyor

Yaşanan salgın hastalık, sokağa çıkma yasağı, turistlerin az veya hiç gelmemeleri esnafı zorunlu giderlerini karşılayamaz duruma getirdi Çünkü Edirne'deki ticari hayat neredeyse turistlerin getirdiği iyi paraya kilitlenmiştir günlük kazanımları ile…Kira, faturalar ev giderleri çocukların eğitim masraflarını karşılayamaz durumda olduklarını bir gerçek. Arasta Çarşısı esnafı diyor ki biz her daim devletimizin yanında olduk, olmaya devam ediyoruz. Böyle sıkıntılı bir zaman devletimizi yanımızda görmek istiyoruz. Sıkıntılarımız da çare bulunmasını istiyoruz. Koronavirüs salgını nedeniyle çoğu esnaf iş yerine yarım gün gelmekte ya da hiç dükkanını açmaktadır.

Kira Sözleşmesi İşletilsin

MHP olarak diyoruz ki; vakıf kiraları don durursun esnafımız rahat nefes alsın coronavirüs belası bitene kadar kira alınmasın kira sözleşmesinin 15/5 maddesi şu şekilde:

Kiracı sözleşmesinin devamı sürecinde doğal afetler, grev, salgın hastalıklar, seferberlik gibi mücbir sebepler haricinde sözleşme süresinin uzatılması kira bedelinin indirilmesi ödeme tarihi ve miktarı değiştirilmesi talebinde bulunamaz. MHP olarak Diyoruz ki Vakıf kiracıların rahatlatmak için kira sözleşmesinin 15/5 maddesi hayata geçsin.

Bakmadan Geçme