Mobilya Sektörünün umudu kredi kartı taksidinde

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, mobilya satışlarında kredi kartı taksit sayısının artırılması için Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ile temasa geçti.

Mobilyada Satışlar Zor Durumda

Mobilya sektöründe kredi kartına taksit sayısı en fazla 9 olarak uygulanıyor. Bu kısıtlama, iç piyasayı daraltarak satışları olumsuz etkiliyor. Ahmet Güleç, "Sektör, satış adedindeki düşüşlerle zor günler yaşıyor. Kredi kartı ile satışlarda uygulanan taksit sayısının artırılması sektörü rahatlatacaktır," dedi.

Resmi Yazı ve Bakanlıklarla Görüşmeler

Güleç, kredi kartı taksit kısıtlamasının kaldırılması yönünde Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’a resmi yazı yazdıklarını ve ilgili bakanlıklarla da temasa geçtiklerini belirtti.

Türkiye'de Mobilya Sektörünün Durumu

Türkiye'de 45 bin mobilya üreticisinin yüzde 98’i KOBİ'lerden oluşuyor. Sektörün yıllık üretim hacmi 12 milyar dolar, ihracatı ise 5 milyar dolar civarında seyrediyor.

Güleç, daha önce yaptığı açıklamalarda, "Kredi kartı ile satışlarda taksit sayısı en az 12'ye çıkarılmalı, ideal olan ise 18 taksit," demişti.

Sektör Rahatlamayı Bekliyor

Mobilya sektörü, kredi kartı taksit sayısının artırılmasıyla birlikte satışların artmasını ve ekonomik rahatlama sağlanmasını umut ediyor.

Mobilya sektörüne nefes aldıracak bu düzenlemenin bir an önce hayata geçmesi bekleniyor.

Bakmadan Geçme