• Haberler
  • Ekonomi
  • MTAIC 'ın tartışılan eski Bürokratı Serkan Özdemir cevap verdi

MTAIC 'ın tartışılan eski Bürokratı Serkan Özdemir cevap verdi

politikadam.com ve asnafhabertv.com' dagündeme getirilen ve genel yayın yönetmenimiz Fehmi Çalmuk'un analiz yazısıyla yeni bir boyut kazanan MTA Uluslararası Madencilik Anonim Şirketi (MTAIC) yönetiminden herhangi bir açıklama gelmezken kurumun ensi genel müdür yardımcısı Serkan Özdemir'den yazılı açıklama geldi. Hem okuyucu yorumu yazan hem de eposta hesabına açıklama yapan Serkan Özdemir kendisinin FETÖ ilişkilendirilmesine çok sert cevap verdi: 'Yazınızda FETÖ'den bahsedilmiş fakat tam olarak anlayamadım. Eğer birileri benim adımı FETÖ ile birlikte kullanmaya cesaret ederse anasından doğduğuna pişman ederim. Ortalıkta dedikodu yapan soytarılar her yerde olur biliyorum ama şunu da çok iyi biliyorum ki konuştukları ne olursa olsun birileri bize sorduğunda cevabı çok rahat bir şekilde verilir. Ama hiç kimse FETÖ ile aynı cümle içerisinde dedikodu bile yapmayı denemesin.. ' Cevap metnini ve gönderilen belgeleri yayıncılık ilkelerimiz gereği aynen yayınlıyoruz.

 

MTAIC 'ın tartışılan eski Bürokratı  Serkan Özdemir  cevap verdi

 

"Fehmi bey merhaba, haber sitenizde ve köşe yazınızda MTAİC ile ilgili haberlerinizi okudum. Devletimizin, gururlanacağımız böyle güzel bir projesinin bu tip konularla gündeme gelmesi tabiki çok üzücü.. 13.01.2023 tarihli Nijer seyahat raporunu Adem Akdemir ile birlikte hazırladık. 

Nijer seyehatinin de zaten asıl amacı, raporun ilk sayfasında yazıldığı gibi Emrah Erdem ile ilgili durumların detaylı araştırılmasıydı ve o şekilde onay alınarak yapıldı. Yazınızda bahse konu raporun teftiş kuruluna verilmediği anlaşılıyor demişsiniz. Bunu düzeltmeniz için birkaç şey söylemek istiyorum. Bu rapor, seyahat dönüşünde hiç bekletilmeden o dönemki Genel Müdürümüz ve yine o dönem Genel Müdür Yardımcısı, şuan ise Genel Müdür olan Nail Yıldırım dahil diğer tüm yöneticiler ile paylaşıldı ve her birine mtaic uzantılı resmi mail adresimizden iletildi. 

MTAIC 'ın tartışılan eski Bürokratı  Serkan Özdemir  cevap verdi

Özellikle o dönem Nijer şirketi MTA Teftiş Kurulu tarafından denetleniyordu, müfettiş ekibinin başında bulunan Mustafa Mert Özel’e usulsüzlüklerin tamamını bizzat anlattım ve kendisine yine resmi mail adresinden raporu ilettim. Bunlar kurumun kayıtlarında vardır. Sistemlerinde sorun olursa bulamazlarsa bende var, kuruma teslim edebilirim. Peki müfettiş Mustafa Mert bu rapordaki o kadar usulsüzlüklere rağmen ne yaptı? Teftiş raporunda Emrah Erdem için bir cümle bile yazmadı. Teftiş raporunu görünce çok sinirlendim ve kendisini arayıp hiç yakışıyor mu size deyince telefonu yüzüme kapattı. Ve bana, ‘Herşeyin zamanı var Serkan bey, ben böyle sormanıza üzüldüm’ şekilde mesaj yazdı. Denetimini yaptığın teftiş raporunda yazmazsan nerede yazacaksın kimi kandırıyorsun. 

 Daha bitmedi, aynı zamanda raporu hukuk birimimize attım ve 09.03.2023 tarihinde hukuk birimimizden gelen mail de Emrah Erdem’in derhal görevden alınması gerekir görüşünü de Genel müdürümüz ve GMY’ler ile paylaştım, hepsi kayıtlı, tüm yöneticiler biliyor. Buna rağmen Emrah Erdem’i görevden almam için şirketin yönetim kurulu tarafından yetki verilmedi. Çünkü bu kişiyi koruyan Nail Yıldırım Yönetim Kuruluna aksi yönde baskı oluşturuyordu. Hali hazırda MTAİC Genel Müdürü olan Nail Yıldırım ısrarla Emrah Erdem cahillik etmiş ben konuştum bir daha yapmayacak diyerek konuyu kapatmak istedi. Sıkıştığında savunamaz olunca da, bu kurumun Emrah’a ihtiyacı olduğunu, Emrah görevden alınırsa beraber çalıştıkları diğer mühendislerinde istifa edeceğini, işlerin kilitleneceğini, böyle bir riske girmememiz gerektiğini, proje başarısız olursa hesap veremeyeceğimizi söylüyordu. Ve şirketin yönetim kurulunu da bu şekilde yönlendiriyordu. Size de çok komik geliyordur, bünyesinde yüzlerce mühendis çalıştıran MTA gibi bir kurum birkaç tane ahlaksız mühendise muhtaçmış. 

Hiçbirşey olmamış gibi Türkiye’ye izne gelen Emrah Erdem için ilgili personel tekrar Nijer’e gitmesi için uçak bileti onayı istediğinde 04.04.2023 tarihindeki resmi mailimde Emrah Erdem’in Nijer seyahat raporunda belirtilen sebeplerden dolayı görevine devam etmesini ve kendisine uçak bileti alınmasını uygun bulmuyorum diyerek onaylamadım. Genel müdürümüz ve tüm genel müdür yardımcılarını ekledim. Tabii Nail Yıldırım buna onay verdi tekrar göreve gitmesini sağladı. Bunların hepsi kurum mailinde kayıtlı.. Yazdığım hiçbir cümleyi inkar edemezler. 

MTAIC 'ın tartışılan eski Bürokratı  Serkan Özdemir  cevap verdi

Niçin bu kadar istediler halen anlayamadım ama dediklerini yaptılar Emrah Erdem görevden alınmadı. Aylar sonra taciz, fuhuş vs gibi ahlaksızlıkları ortaya çıkıncaya kadar. Bunlara da önce benim iftira attığımı söylediler her ortamda.. Ama şimdi konuşamıyorlar çünkü daha fazlası bile var. Ülkemizin itibarını müslüman bir ülkede ne hale getirdiklerini bizzat gördüm. Gücüm yettiği kadar uğraştım ama bunları koruyan kişi bu kuruma genel müdür oldu. Ben ise görevden alındım. Tabi, Adem Akdemir’de.. Bu arada tekrar kurum ile mahkemeleri var yazmışsınız, ben kuruma dönmek için dava da açmadım öyle bir talebim olmadı.

 Bişey daha söyleyeyim; Nijer şirketinin teftişini yaparken bunları bilmesine rağmen raporunda yazmayan müfettiş Mustafa Mert Özel ne oldu? Ahlaksızları koruyan Nail Yıldırım'dan ödülünü aldı ve şu an MTAİC Genel Müdür Yardımcısı oldu..

 En baştada söylediğim gibi, raporu kurum yöneticileri ve teftiş ile paylaşmadığımız şeklinde yazınızı görünce çok üzüldüm açıklama yapmak istedim. Yoksa bu isimler ile ilgili söylenecek çok şey var burada değil, gerektiği yerde söyleyeceğim. 

Şahsım ile yazılan veya yazılacak asılsız iddialar ile ilgili olarak ta suç duyurusunda bulunacağımı bilmenizi isterim. 

Cevap niteliğindeki bu açıklamamı yayınlarsanız çok sevinirim, iyi çalışmalar.. 

Serkan Özdemir

MTAIC 'ın tartışılan eski Bürokratı  Serkan Özdemir  cevap verdi

Yeni bir eposta atarak mesajına yeni bir ekleme yaptı Serkan Özdemir :

"Merhaba , az önceki mailime ekleme yapmak istiyorum.Yazınızda FETÖ’den bahsedilmiş fakat tam olarak anlayamadım. Eğer birileri benim adımı FETÖ ile birlikte kullanmaya cesaret ederse anasından doğduğuna pişman ederim. Ortalıkta dedikodu yapan soytarılar her yerde olur biliyorum ama şunu da çok iyi biliyorum ki konuştukları ne olursa olsun birileri bize sorduğunda cevabı çok rahat bir şekilde verilir. Ama hiç kimse FETÖ ile aynı cümle içerisinde dedikodu bile yapmayı denemesin.. "MTAIC 'ın tartışılan eski Bürokratı  Serkan Özdemir  cevap verdiMTAIC 'ın tartışılan eski Bürokratı  Serkan Özdemir  cevap verdi

 

Bakmadan Geçme