Muhalefetten şok rapor: Esnaf ve toplumun tüm kesimleri yalnız bırakıldı

CHP Ar-Ge Bilim Platformu tarafından, bir yıldır süren ve devam eden Kovid-19'un pandemisi sürecinde Türkiye'nin durumuna dair, ulusal ve uluslararası pek çok parametreyi değerlendiren kapsamlı bir politika notu hazırlandı.

CHP Ar-Ge Bilim Platformu tarafından, bir yıldır süren ve devam eden Kovid-19’un pandemisi sürecinde Türkiye’nin durumuna dair, ulusal ve uluslararası pek çok parametreyi değerlendiren kapsamlı bir politika notu hazırlandı.
“Kovid-19 Gölgesinde Derinleşen Buhran: Tehlikeye Atılan Hayatlar, Yoksulluğa Terk Edilen Vatandaşlar” başlıklı Politika Notunda, Kovid-19 öncesindeki ekonomik krizin pandemi ile birlikte derinleştiği ve ekonomik buhrana dönüştüğü; işsizliğin, yoksulluğun ve yüksek enflasyonun kalıcılaştığı vurgulandı.
Kovid-19 Pandemisinin sosyal devletin önemini ortaya çıkardığını anlatan Politika Notunda, AKP iktidarının sosyal devleti tasfiye eden politikaları nedeniyle milyonlarca vatandaşın bir yılda derin bir yoksulluğa sürüklendiğine, çalışanların, esnafların, emeklilerin, gençlerin, kadınların ve toplumun tüm kesimlerin yalnız bırakıldığına dikkat çekildi.  

Bakmadan Geçme