Naci Ağbal TESK'i Ziyaret Etti

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken'i ziyaret etti.

Fahiş fiyat uygulamalarının artması, kamuoyunda büyük tepkilere yol açmıştı. Merkez Bankası Başkanı Naci  Ağbal, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken'i  ziyaret etti.

Merkez Bankası'nın sosyal medya hesaplarında ki paylaşıma göre Ağbal'ın, enflasyon hedeflemesi çerçevesinde 2023'te yüzde 5 düzeyinde oluşacak fiyat istikrarı hedefine ilişkin bilgilendirme yapmak ve bu hedef etrafında toplumsal sahiplenme sağlamak amacıyla Palandöken'i ziyaret ettiği belirtilen açıklamada, "Ziyaret sırasında TESK yönetiminin fiyat istikrarı hedefine yönelik güçlü desteklerinin görülmesinden büyük memnuniyet duyuldu." denildi. 

 

Piyasalar Rahatlayacak


TESK Başkanı Palandöken, "Kalıcı fiyat istikrarının sağlanması yönünde atılan adımlara esnafın desteği ve bu kapsamda ortak istişare mekanizmalarının kurulmasının önemini paylaştık. Merkez Bankası para politikalarında belirli bir ivmeyi kazandı. Güvenin sağlanması, vatandaşın Merkez Bankasının rakamlarının kalıcı olmasını düşündüğü bir ortam gelişti. Temel gıda ürünlerinin fiyatlarında şimdilik yüzde 5-6 gerileme oldu. Bundan sonraki ekonomik tedbirlerle tahmin ediyorum ki piyasalarda bir rahatlama hissedilecek."dedi.

Bakmadan Geçme