NASA tarih verdi! Dev asteroid Dünya'ya yaklaşıyor

NASA, dev bir asteroidin yakın zamanda Dünya'nın yakınına geleceğini söyledi. Bunun için tam tarih veren NASA'ya göre tehlike yokken, Yakın Dünya Nesne Araştırmaları Merkezi ise asteroidin Güneş'in etrafından geçerken Dünya için tehlike oluşturabileceğini söyledi. Dev asteorid ünlü Empire State binasının 2 katı büyüklüğünde.

NASA'nın açıklamasına göre New York'ta bulunan Empire State binasının 2 katından daha büyük bir devasa asteroid, önümüzdeki ay Dünya'nın 1.2 milyon mil yakınına gelecek.

Ancak önce korkutan haberi veren NASA, sevindiren haberi de vererek asteroidin Dünya'ya Ay'dan daha uzak bir bölgeden geçeceğini belirtti.. Yakın Dünya Nesne Araştırmaları Merkezi'ne göre ise Güneş'in etrafından geçerken Dünya için bir tehdit oluşturacak.

NASA en yakın olacağı saati de verdi. Asteroid, 18 Ocak 2022 saat 21.51'de Dünya'nın yakınından geçecek.

Saatte 43 bin mil hızla giden asteroidi çıplak gözle ve dürbünle görmek mümkün olmayacak. Ancak evlere koyulabilen teleskoplarla görmek mümkün.

Bu asteroid bir daha 2105 yılına kadar Dünya'nın yakınından geçmeyecek.

Her bir buçuk yılda bir Güneş'in yörüngesinde dönen bu asteroidin ismi Asteroid 1994 PC1. İlk olarak 1994 yılında astronom RH McNaught tarafından keşfedildi. En son Dünya'ya bu kadar yaklaştığında takvimlerin 1933 yılını gösterdiği düşünülüyor.

NASA başta olmak üzere tüm uzay ajansları, Güneş'in yörüngesinde dönen ve zaman zaman Dünya'ya da uğrayan asteroidleri düzenli olarak inceliyor.

NASA, bilinen asteroidlerin hiçbirinin yakın zamanda Dünya'ya çarpmayacağını söylese de, bilinmeyenler için tehlikenin her daim olduğunun altını çizdi.

Bakmadan Geçme