O Başkandan Esnafa Destek , Küçük Esnaf Ayakta Duramıyor

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin esnafın zor durumuna işaret ederek 'Esnafımız 30 yıl devlete bakıyor, Devletimizde esnafa bakmalı ' dedi.

Kısıtlamalar ve pandemi  esnafın beline bükmeye devam ederken Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin'den esnafa destek açıklamaları geldi.

Pandemide yaşanan büyük ekonomik zararın esnafı büyük bir umutsuzluk içine girmesine sebep olması ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin'in beklenen desteklerin gelmemesin dolayı büyük tepkisine yol açtı. 

Sosyal paylaşım sitesi facebook'tan açıklamalarda bulanan Başkan Şevket Keskin:

" Piyasa böyle devam ederse küçük esnafın ayakta kalması çok zor.Esnafımız 30 yıl devlete bakıyor,devletimizde 1 yıl esnafa bakmalı .Devletimiz esnaftan gelen girdilerden , vergi ve primlerden bu dönem için vazgeçmeli " dedi.

BAŞKANLAR ESNAFI YALNIZ BIRAKMADI

MESOB Başkanı Şevket Keskin , beraberinde Malatya Bakkalar Odası Başkan Vekili Necdet Özyalın ile birlikte Çavuşoğlu Mahallesinde , Boztepe caddesinde bulunan esnafları ziyaret ederek yalnız bırakmadı.

Esnafları işyerlerinde ziyaret ederek pandemi getirdiği zorlukları yerinde gören   MESOB Başkanı Şevket Keskin'in Talepleri :

- Elimizden geldiği kadarıyla esnaf ve sanatkarımızın, sorunlarına çözüm bulunması için çalışma yürütüyoruz.

- Pandemi döneminde en büyük sıkıntıyı yaşayan esnaf ve sanatkarımızın, küçük esnafın ayakta kalabilmesi için mutlaka faizsiz , 1 yıl ödemesiz , uzun vadeli bir kredi talep ediyoruz.

GENEL BAŞKAN'IN ESNAF İÇİN BEKLENTİLERİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Sayın Bendevi Palandöken,esnafımızın beklentilerini ve karşı karşıya olduğu sorunları Sayın Cumhurbaşkanımıza , ilgili tüm bakanlara zamanında bildirdiği talepler arasında ise şu istekler yer alıyor :

- Esnaf ve sanatkârlarımızın gelir vergisi, stopaj vb. gibi tüm vergilerden muaf olması,

-Elektrik, su, doğal gaz gibi enerji girdilerinin geçici olarak devletimizce finanse edilmesi,

-Tüm meslek dallarında sıkıntı yaşayan esnaf ve sanatkârlarımız ile yanlarında çalışanlara ekonomik destek verilmesi,

-Tüm meslek dallarında sıkıntı yaşayan esnaf ve sanatkârlarımız ile yanlarında çalışanlarının SGK primlerinin devletimiz tarafından karşılanması,

-Ticari araçların kullanmakta olduğu akaryakıt fiyatlarında KDV ve ÖTV indirimine gidilmesi,

-Esnaf ve sanatkârlarımızın borçlarının süresiz ve faizsiz olarak ertelenmesi,

- Ödenemeyen vergi borçlarının, geçmiş kredi borçlarının ve bankalara olan tüm borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi,

- Söz konusu pandemi sürecinde ekonomik olarak sıkıntıya giren ve daha önce yararlandıkları yapılandırmaları bozulan esnaf ve sanatkârlarımıza yeni bir yapılandırma hakkının acilen sağlanması,

-Salgın sona erip piyasa normalleşene kadar desteklerin sürdürülmesi gerekmektedir.

Kahvehane gibi bazı meslek dallarını pandemi sürecinde ekonomik sorunlar yaşadığı belirten  Keskin, “Kahvehaneler açık, ancak müşteri alamıyorlar. Oyun oynanmadığı için kimse kahvehanelere gitmiyor, daha doğrusu pandemiden dolayı gidemiyor.” dedi.

Bakmadan Geçme