O ilde esnaf odasından iktidara kısıtlama tepkisi

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, vaka sayılarının yüz binde 90'lara kadar gerilemesine rağmen kısıtlamaların devam etmesi kararını kabul edilemez bulduklarını açıkladı.

SESOB Başkanı Hasan Alişan, vaka sayılarının yüz binde 90'lara kadar gerilemesine rağmen kısıtlamaların devam etmesi kararını kabul edilemez bulduklarını bildirdi.

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Alişan, Sağlık Bakanlığının son açıkladığı vaka oranlarında Sakarya'nın yüz binde 90'lara kadar düştüğünü ve bu nedenle de risk seviyesinin "turuncu" olması gerektiğini söyledi. Alişan, kısıtlamaların devam etmesini ise kabul edilemez bulduklarını belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama Alişan şunları kaydetti: 

"Sağlık Bakanlığı tarafından son açıklanan veriler ile Sakarya'nın Covid 19 vaka oranı yüz binde 90'lara kadar geriledi. 
Ancak kısıtlama tedbirlerimiz halen uygulamanın başladığı zamandaki gibi kaldı.
Kısıtlamaların esnetilmesini yani Turuncu rengi sağlayan banttan aşağı düşmemize rağmen halen Çok Yüksek Riskli İller arasından gösterilmemizi kabul edilemez buluyoruz.

Sakarya'da esnaf ve sanatkarlar olarak Sakarya Valiliğimizin koordinesinde kontrol altına alarak büyük bir düşüş sağlanan vaka sayılarının ardından, kontrollü sosyal hayata bir an önce geçmek istediğimizi dile getiriyor, kısıtlamaya tabi işletmelerimizin açılmasını ısrarla talep ediyoruz.

Esnaf ve sanatkarımızın bu konudaki haklı tepkisine karar vericilerin acilen kulak vermesi gerektiğini de yineliyoruz"

Bakmadan Geçme