• Haberler
  • Eğitim
  • Öğretmeni işten atan maarif vakfı sessizliğe büründü

Öğretmeni işten atan maarif vakfı sessizliğe büründü

Nijer'de Maarif Vakfı'na ait bir okulda öğretmenlik yapan bir banın iki oğlunun okul parasını ödeme konusunda yaşanan tartışma öğretmenin '^Irkçılık ' gerekçesiyle işten atılmasına kadar gitti. Konuyla ilgili haberimiz üzerine CHP milletvekilleri olay ile ilgili belgelerin peşine düştü. Ancak Maarif Vakfı'ndan ses seda çıkmadı. İşte atılan öğretmen Nijer'de olduğu için kendisiyle iletişim kuramadık.

15 Temmuz'dan sonra FETÖ'nün okullarını devralan Maarif Vakfı'nın Nijer'de okullarında görev yapan bir Türk öğretmen ırkçılık yaptığı gerekçesiyle işten atıldı. Irkçılık suçlamasına göre öğretmen çocuklarını küçük düşüren Nijerli okul görevlilerine 'teninin rengini' göstermiş.  iki oğlunun okul parasını ödeme konusunda yaşanan  tartışma öğretmenin "^Irkçılık " gerekçesiyle işten atılmasına kadar gitti.

Öğretmen Türk, konuştukları Nijerli olduğu için  yönetimi Türk olan Okul yönetimi,  öynetimi Türk olan  vakıf yönetimi ırkçılık suçlamasını yapıştırıvermiş. 

Konuyla ilgili haberimiz üzerine  CHP milletvekilleri olay ile ilgili belgelerin peşine düştü.

Milletvekilleri danışmanlarının lik sorduğu soru "Belge var mı ?

politikadam.com, esnafhabertv.com'dan yayınlanan haber ve sosyal medya hesaplarında yayınlanan  haber videolarına rağmen olayın doğruluğu konusunda Maarif Vakfı'ndan ses seda çıkmadı.

İşte atılan ismine ulaştığımız  öğretmen ise Nijer'de olduğu için kendisiyle iletişim kuramadık. 

Sakandal belgelerin peşindeyiz. Olayı aydınlatmaya devam edeceğiz.

Soru basit

-Neden attınız ?

-Irkçılık iddiasından kastınız nedir ?

Bakmadan Geçme