Oğuz Güler'in devrim niteliğindeki beklenen kitabı çıktı

Yazarımız ekonomist yüksek ziraat mühendisi Oğuz Güler'in yayınlanan 25'inci kitabı  hükümete kılavuz niteliğinde

. “Dünya’da açlık ve küresel ısınmaya son” isimli kitabı Tarım Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Hazine ve Maliye Başkanlığı gibi bakanlıklara yol gösteriyor. Küresl Isınma nedenleri ve önlenmesine yönelik çözüm önerilyeri  getiren Oğuz Güler kitabının başında okuyucuya şöyle sesleniyor:

“Kitabımı okuyunca şucu ya da bucu boşuna demeyin. Ben hiçbir şeyciyim. Sadece ülkeme ve insanlığa faydalı olmak istiyorum. Toprak olmaya yaklaştığım şu dönemde ülkeme faydalı olup insanlığa bir şeyler yaparak göçmek istiyorum. Ben de insanlığa elbet hizmet etmeliyim. Sadece büyük düşünen ve ufkun ötesini görenler başarılı olur. Hayatta yılan gibi hiç eğri büğrü olmadım. Selvi gibi hep düz oldum. İhanet kültürüm hiç olmadı. Ufkun ötesini görüp başarılı olmak, ülkemi kalkındırmak tek hedefim. Ticaret bakanının bürokratları çok aktif olmalı. Gıdanın 3 geri fiyatı internete ve ambalaja konmalı. Hükümeti başarısız yaparsa yeni Maliye bakanı, MB başkanı, Ticaret ve Tarım bakanı yapar.Mutlu müreffeh bir Türkiye’yi kim istemez? Projeler iktidarla hayata geçer.”

Rafta yeşil yem ve dev kral otu gibi iki önemli bitkinin hayvancılıkta ve tarımda  önemli katkılarını sağlayacağını belirten Oğuz Güler, önerisini bilimsel  oranlarla destekliyor. Daha ucuz yemin  kırmızı ve beyaz et tercih eden tüketiciye daha az maliyetli ulaşacağını belirten Oğuz Güler şunları belirtiyor:  

“İki yem %95 fayda sağlayıp, 2’si de %5-20 su ile yetişmekte.7 raflı 1,000 m2’de Rafta yeşil yem-RAYEY’le 4 bin ton yetişebilmekte. Dev kral otu-DEKO ile 1.000 m2’de 80 ton yem üretilebilmekte. Ucuz 2 yem varken çiftçi pahalı yeme niye mahkûm edilir? Köylü yem sanayicilerine niye öptürülüyor? “Oğuz Güler'in devrim niteliğindeki beklenen kitabı çıktı

Küresel Isınmada Devrim olacak Kitap

Kitabın önsüzün Prof. Dr. Mehmet Şahin yazdı. Şahin “Projeyi kaynakçaları ile okudum. Bu denli harika olgularla AÇLIĞI bitirme içeriğe bahane bulunacak bir şey kalmadığı ortaya çıkıyor. AÇLIĞI bitirme ve küresel ısınmayı azaltma başarısı ödüllendirilmeli. 25-30 tane ciddi artısı 2 çapsızın insafına kalmamalı” diye yazdı.

Şahin’in önsözü şu şekilde:

“Antika ve sanat alanından dostum olan Oğuz Güler’i uzun zamandır tanırım.25. eseri ile AÇLIK ve küresel ısınmayı azaltma, ciddi su tasarrufu konularında çözüm odaklı olması ülkemiz adına sevindirici. 25. kitapta ki entegre projenin ZMO bilimsel dergisinde yayınlanınca içeriğin doğru ve yapılabilir olduğu kesinleşti. Yani Projeyi kaynakçaları ile okudum. Bu denli harika olgularla AÇLIĞI bitirme içeriğe bahane bulunacak bir şey kalmadığı ortaya çıkıyor. AÇLIĞI bitirme ve küresel ısınmayı azaltma başarısı ödüllendirilmeli. 25-30 tane ciddi artısı 2 çapsızın insafına kalmamalı. Yoksa, Polonya’ya ET almaya veya Angusçulara çok gideriz. Tarım bakanları maalesef suçlu. Afrika kıtasının ihtiyacı, kadar su tasarrufu, AÇLIK sorununu ile küresel ısınmayı çok azaltan ucuz 2 yem konsolide bir çok fayda sağlıyor. Meraların %15’ini ağaçlandırarak tüm Dünya’yı rahatlatıp başarıya götüreceği kesin. Yeşil yemde ki hormonlar selilozu nişastaya çevirerek yemde devrim yapıyor. Rusya-Ukrayna tahıl satışı bir ara durdu ama bu aşıldı. İşte ben o ara eyvah dedim. Çünkü hükümetin uzun süre tarım konusunda başarılı olmadığını savunanlardanım.

Seçim sonucundan çok ders çıkartacak gibi. Eski bakan Kirişçi’ye tonu 300 TL olan yemi Oğuz Bey 1 saat anlattığı halde “et konusun da başarısız olduk” demesi üzücü. Oğuz Bey’i Tarım Bakanı kendi çağırıyor, ucuz yem ve su tasarrufu konusunda 58 dakika bilgi alıyor, güzel değerlendirelim diyor ama sonra engelliyor. Oysa, bu işin başarısı Bakana ve Cumhurbaşkanına olurdu. Bakan tonu 300 TL’lik yemi niye engeller? Hükümeti Maliye, Sağlık, Ticaret, Sanayi ve Tarım bakanları başarıya ulaştırır biliniz. Yazarımızın bu kitabını okununca tonu 1,250 TL’ye mal olan rafta yeşil yemsulu yem-RAYEY’i önemle ele aldığı ve tonu 300 TL’ye mal olan Dev kral otu-DEKO yemlerinin çok ucuz, ciddi su tasarrufu, açlığı bitirme, kaliteli yem ve küresel ısınmayı bitirme olguları ile hükümete-ülkeye başarı katardı. Samanın tonu 3,000 tl, yoncanın 8,500 ve torbe yemin 11-12 bin olduğu süreçte hayvancılıkta yem girdilerin %70 olması yüzünden çok ucuz, bol, kaliteli, organik bu yemler et, süt ve yumurta fiyatlarını elbet ucuzlatırdı. Oğuz Bey’in beyninin ÇÖZÜM odaklı oldugunu bilin. Sistem SU tasarrufu ve küresel ısınmada DEVRİM olduğu için yazara başarı, yetkililere 5 yıldız dilerim.”

Bakmadan Geçme