Okyay Sındır: Esnaf Borç Değil, Destek Bekliyor

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bayındır'da Esnaf Ve Sanatkarlar Odası ve Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret etti' pazarcı ve çarşı esnafı gezisinde salgınla, vergiyle, zamla tükenen esnafın Meclis'te sesi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Girdiler nedeniyle esnafın çok zor durumda olduğunu ifade eden Sındır; “Esnaf borç değil, karşılıksız nakdi destek istiyor. Borçlarının faizsiz taksitlendirilmesini talep ediyor.

Kira, işyeri masrafları ve ağır vergiler altında ezilen esnafımız Türkiye’nin dört bir yanında kepenk indiriyor. 2021 yılında her gün ortalama 260 esnaf kepenk kapattı.

Son 5 ayda 40 bin esnaf iflas bayrağını çekti. İktidarın esnafa verdiği göstermelik destekler, esnafın yaralarına merhem olmuyor. Pandemide yurttaş, esnaf, işçi, emekçi yalnız bırakıldı. Salgının başladığı günden bu tarafa yüzbinlerce esnaf ticari faaliyetine son verdi.

Ekonomik krizin derinleştiği son bir yılda esnafımız borç batağına sürüklenirken iktidar, esnafımıza hibe değil borç desteği sağladı.

128 milyar doları buharlaştıranlar, sosyal ve ekonomik hayatın olmazsa olmazı esnafımızın sıkıntılarını görmezden geldi, yok saydı” dedi.

 

Bakmadan Geçme