Oppo işten çıkarmalara hazırlanıyor

Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo, OnePlus ile birleşmesinin ardından yazılım gibi önemli bazı birimlerde çalışan personelinin yüzde 20'sini işten çıkarmaya hazırlanıyor

Bloomberg'e konuşan konuya yakın kaynaklar, işten çıkarmaların akıllı saat gibi giyilebilir cihazların geliştirildiği ‘nesnelerin interneti’ gibi önemli birimlerden gerçekleşeceğini açıkladı.

2016’da Çin’in en çok satan markası olan Oppo son yıllarda istihdam tarafında da hızlı büyümüştü. Kaynaklar, telefon Ar-Ge biriminde ve yurt dışı satış birimlerinde bir değişiklik olmadığını ifade etti. Oppo temsilcisi konuya ilişkin açıklama yapmadı.

Oppo bu yıl ortasında OnePlus ile birleştiğini duyurmuştu.

Çin’in Shenzen bölgesinde kurulan Oppo ülkenin en büyük akıllı telefon markalarından biri haline geldi. Ancak Hindistan’dan Güneydoğu Asya’ya kadar büyümek için birçok pazara yapılan yatırımlar, Xiaomi ve Apple gibi önemli rakipleri nedeniyle beklenen ilgiyi bulamadı.

Şirket şimdi de ülkenin bazı bölgelerinde yeniden artan virüs vakaları nedeniyle perakende sektöründeki yavaşlamayla mücadele ediyor.

Oppo’nun küresel akıllı saat pazarındaki payı yüzde 1’in altında.

Bakmadan Geçme