Oto Tamircilerini Sevindiren Gelişme

Oto-tamircileri, tamiratını yaptıkları aracın bedelini doğrudan sigorta şirketinden alabilecek.

5684 Sayılı Sigortacılık Kanunu'na 'Ek Genelge' eklendi. Kanunda bulunan 6'ncı maddesinin uygulanmasına ilişkin yayınlanan genelgeyle oto-tamircileri, tamiratını yaptıkları aracın bedelini doğrudan sigorta şirketinden alabilecek.  

Genelgede 'Hasar gerçekleştikten sonra onarımı veya tedariki mümkün bir kıymetin tazminat alacaklısı tarafından hizmet sağlayıcısına başvurulması durumunda, tazminat alacaklısı tarafından sigorta şirketine hitaben yazılan ve ödeme işleminin doğrudan hizmet sağlayıcısına yapılmasına dair yazılı talebin sigorta şirketine iletilmesi üzerine sigorta şirketi, hizmet bedelini doğrudan hizmet sağlayıcısına öder." ifadelerine yer verildi.  

Ankara Oto Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Arslanoğlu, "Bu çerçevede müşterilerimizin hasar miktarının esnafımıza ödenmesinin beyanıyla şu anda esnafımıza bu hasar ödemeleri direkt hesaplarına yatacak. Yani müşterilerimize yatmayacak veya herhangi bir vekalet almak zorunluluğu olmayacak. Bu ortadan kalktı. Hem esnafımız için hem müşterilerimiz için uygun bir uygulama.Bu çerçevede çıkan bu genelge bizim esnafımızla müşteriler arasındaki diyaloğun bozulmasının önüne geçti. Şu anda esnafımızın talepleri doğrultusunda Türkiye genelinde oto sanatkarları esnafı olsun, müşterilerimiz olsun bu konuda rahat bir nefes ald" diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme