Otomotiv hisselerinde artış

Binek araçlarda özel tüketim vergisi matrahlarının değişmesiyle birlikte otomotiv sektöründeki şirketlerin hisseleri de güne yükselişle başladı

Binek otomobillerin motor silindir hacmi dikkate alınarak Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarına esas matrah eşiklerinde değişikliğe gidildi. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 1600 cm3 silindir hacmine kadar yüzde 45 ÖTV dilimindeki matrah limiti 85 bin liradan 92 bin liraya yükseltildi. Aynı silindir hacmindeki otomobillerde matrah limiti 85 bin lira ile 130 bin lira arasında olan yüzde 50'lik ÖTV limitinde yer alan motorlu araçların yeni matrah limiti 92–150 bin lira olarak belirlendi.

Binek araçlarda özel tüketim vergisi matrahlarının değişmesiyle birlikte otomotiv sektöründeki şirketlerin hisseleri de güne yükselişle başladı. Doğuş Otomotiv, güne yüzde 3 ‘e yakın yükselişle başladıktan sonra perşembe günkü kapanışa göre hala yüzde 3,1 yukarıda.

Tofaş da haberler sonrasında yüzde 2,60’ kadar yükseldikten sonra öğleden saatlerinde hala yüzde 2,4 yukarıda bulunuyor. Ford Oto ise güne yüzde 1,5 yukarıda başladıktan sonra kazançlarını yüzde 0,4’e kadar azalttı.

Bakmadan Geçme