• Haberler
  • Yaşam
  • Palandöken, Çocuklarımızın güvenliği her şeyden önce gelir

Palandöken, Çocuklarımızın güvenliği her şeyden önce gelir

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu hafta itibarıyla ülke genelinde yaklaşık 19 milyon öğrencinin ders başı yapacağını hatırlatarak, '2024-2025 eğitim öğretim yılı tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olsun' dedi. Çocukların iyi bir eğitim almasının yanı sıra, okula güvenli ulaşım ve okul çevrelerinde güvenli bir şekilde sosyalleşmelerinin öncelikli meselelerden biri olduğunu ifade etti.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, okulların açılmasıyla birlikte okul çevrelerinin güvenliğine özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Palandöken, "Çocuklarımızın güvenliği her şeyden önce gelir" diyerek, çocukların eğitim alırken en güvenli şekilde okullarına ulaşmaları ve okul bahçelerinde rahatça sosyalleşebilmeleri gerektiğini belirtti. Bu bağlamda, emniyet güçleri ve yerel yönetimlerin denetimlerini en üst seviyede tutmaları gerektiğinin altını çizdi.

Palandöken, bu hafta itibarıyla ülke genelinde yaklaşık 19 milyon öğrencinin ders başı yapacağını hatırlatarak, "2024-2025 eğitim öğretim yılı tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olsun" dedi. Çocukların iyi bir eğitim almasının yanı sıra, okula güvenli ulaşım ve okul çevrelerinde güvenli bir şekilde sosyalleşmelerinin öncelikli meselelerden biri olduğunu ifade etti.

Okul çevrelerinde güvenlik tedbirlerinin önemine de dikkat çeken Palandöken, özellikle okula giriş çıkış saatlerinde, teneffüslerde ve öğle aralarında seyyar satıcılara, hijyenik olmayan gıda satıcılarına ve zararlı madde satan kişilere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Öğrencilerin sağlığını ve güvenliğini tehdit eden unsurlara kesinlikle müsaade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, aileler, okul idareleri, öğretmenler, okul aile birlikleri ve esnafın bu konuda sorumluluk alması gerektiğini söyledi. Ayrıca, ailelerin çocuklarını okul kantinleri dışında alışveriş yapmamaları konusunda bilinçlendirmesi gerektiğini ifade etti.

Palandöken, çocukların güvenli bir şekilde okula ulaşmaları için okul servislerinin önemine de değindi. Akaryakıt fiyatlarındaki artış ve bakım maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle okul servis ücretlerinin arttığını belirten Palandöken, bu artışların korsan servislerin yaygınlaşmasına yol açabileceğinden endişe duyduğunu söyledi. Velilerin korsan servislere itibar etmemeleri gerektiğini ve oda kayıtlı, TSE belgeli, güvenlik ekipmanlarına sahip yasal servislerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Son olarak, velilere çocuklarını okula bırakırken dikkatli olmalarını ve şüpheli durumları yetkililere bildirmekten çekinmemelerini tavsiye etti. Hem öğrencilerin güvenliği hem de sağlıklı bir eğitim ortamı için herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Bakmadan Geçme